Do točk le Izolanke

Z vstopom nižjeligašev je ta konec tedna državno namiznoteniško prvenstvo steklo s popolnim sporedom. V prvi ligi so na Primorsko točke prinesle le Izolanke.

Lea Paulin Foto: Zdravko Primožič/FPA
Lea Paulin Foto: Zdravko Primožič/FPA

V ženski konkurenci ekipa Ljubljane po dobljenem mestnem derbiju z Vesno v prestolnici ostaja vodilna, tesno pa ji sledi izolski Arrigoni, ki v Puconcih ni imel veliko dela. Prekmurke so dobile le en dvoboj, za Primorke pa sta bili po dvakrat uspešni Urška Čokelj in Lea Paulin, enkrat pa Jana Ludvik. Vrtojbenke so potrdile, da na kaj več kot na obstanek v ligi ne morejo računati. Kajuh Slovan je bil zanje premočan. Ponovno je nase opozorila mlada Lara Kompara, ki je šele po petih nizih izgubila z bolj izkušeno Tajdo Šabanov. Edini dvoboj je za Mahle Letriko dobila Tina Mozetič.

Med moškimi so državni prvak Krka, Maribor in Interdiskont še neporaženi. Fantje izolskega Arrigonija sodijo po moči v sredino lestvice. V Puconcih so se solidno držali, z uvodno zmago Matije Novela celo povedli, a so bili izkušenejši tekmeci nato štirikrat zapored boljši. Nekaj upanja je vlil komaj 16-letni Taj Lavrič, ki je ugnal tri leta starejšega Luko Norčiča, a so nato Prekmurci v končnici potrdli svojo premoč.


Najbolj brano