Črni niz pred premorom

Nogometaši Gorice se ne bodo prav radi spominjali soočenj z Muro v letu 2018. V soboto so v četrtem medsebojnem dvoboju vknjižili tretji zaporedni poraz. Mura je prvenstveno tekmo 16. kroga dobila z 1:0 in Novogoričane ujela na lestvici.

Osuji Amarachi (z žogo) je v drugem polčasu ogrozil vrata Mure. Foto: Fotolado
Osuji Amarachi (z žogo) je v drugem polčasu ogrozil vrata Mure. Foto: Fotolado

MURSKA SOBOTA > Potem ko so jih Sobočani v četrtfinalu izločili iz pokalnega tekmovanja, je po zadnjem obračunu v Fazaneriji Mura nagnila tehtnico na svojo stran tudi v prvenstvenih dvobojih z Novogoričani, ki so edino točko osvojili v športnem parku na začetku septembra. Za izbrance Mirana Srebrniča pa se je rezultatska krivulja navzdol zasukala po oktobrskem prvenstvenem premoru.

Zdaj je zaradi reprezentančnih akcij napočila še zadnja letošnja prekinitev, Novogoričani upajo, da bodo nato v sklepnih treh obračunih jesenskega dela le odebelili ozimnico, ki so jo pridno kopičili v prvi tretjini sezone. Bera v zadnjem mesecu je nadvse skromna, razpored jim ni šel na roko, poraznemu izkupičku pa so precej botrovali tudi sami. Na šestih tekmah, vključno s pokalnima obračunoma, so ob petih porazih zabeležili le en remi za le eno prvenstveno točko. Tri ligaške ničle vendarle ne sodijo v kategorijo presenetljivih, bi se pa ji bilo tudi v soboto v Fazaneriji moč izogniti.

Mura : Gorica 1:0 (1:0)

Stadion Fazanerija, gledalcev 2000 sodnik Matković (Ravne na Koroškem). Strelec - 1:0 Sirk (43).

Mura: Obradović, Kous, Bošković, Maruško, Šturm, Kozar, Lorbek, Šušnjara (od 90. Rebernik), Kouter (od 88. Horvat), Karničnik, Sirk (od 84. Maroša). Trener: Ante Šimundža.

Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Curk, Kotnik (od 59. Jermol), Grudina, Kolenc (od 82. Džuzdanović), Humar (od 68. Gulič), Osuji, Smajlagić. Trener: Miran Srebrnič.

Rumeni kartoni: Grudina, Curk, Osuji, Smajlagić.

Novogoričani so se za razliko od zadržanega uvoda proti Domžalam tokrat na igrišču postavili precej bolj odločno in poskušali uveljaviti telesno moč, na drugi strani pa so se gostitelji znova izkazali s svojo prilagodljivostjo. Ubrali so potrpežljiv pristop in čakali, da bodo uporabili svoje adute, ko se jim bodo ponudile priložnosti. Prav veliko jih sicer ne na eni ne na drugi strani ni bilo, so bili pa Sobočani spet konkretnejši in podjetnejši.

Odločilni trenutek tekme se je zgodil v končnici prvega polčasa. Rok Sirk je spet pokazal svojo (strelsko) iznajdljivost in s skupno desetim golom razveselil Murine privržence. Potem ko se je otresel sence Mattea Tomička, je zadel neubranljiv kotiček vrat Grege Sorčana, ki je konec tedna sicer podaljšal pogodbo z Gorico do konca sezone 2019/20. Novogoričani so tako še na tretji zaporedni tekmi prejeli zadetek iz kota oziroma prekinitve, ki je bila, kot se je izkazalo v drugem polčasu, usodna.

Gostje so bili po nekaj rošadah v nadaljevanju sicer nevarnejši, a spet ne dovolj natančni oziroma zbrani, bodisi pri zaključnih strelih bodisi pri podajah. Tako kot na sredinem dvoboju z Domžalčani sta bila blizu zadetku Osuji Amarachi in Žiga Lipušček. “V tekmi z malo priložnostmi smo spet potegnili krajšo po prekinitvi. Muri, ki je bila za odtenek boljša, sicer nismo pustili veliko. Žal smo tudi mi v napadu ustvarili premalo, čeprav smo imeli kar precej poskusov, pri katerih pa smo bili preveč površni,” je povedal trener Gorice Miran Srebrnič.


Najbolj brano