Brez stresa čez Paragvajke

Slovenija je po izjemno zahtevnih preizkušnjah s Francijo, Romunijo in Angolo včeraj pričakovano brez težav opravila s Paragvajem.

Ana Gros Foto: STA
Ana Gros Foto: STA

TRIER > Slovensko vrsto že danes čaka izjemno zahtevna tekma s Španijo, ki se bo v tukajšnji Areni pričela ob 20.30. Slovenija bo v primeru zmage nad Španijo - zadnji medsebojni dvoboj na lanskem evropskem prvenstvu se je končal z visoko zmago Španije s 30:18 - celo kandidirala za prvo mesto v skupini A, v primeru poraza pa ji grozi četrto mesto, temu pa se - to velja tudi za Romunijo, Španijo in Francijo - na vse načine želi izogniti. Razlog je jasen. V osmini finala četrtouvrščeno ekipo bržkone čaka obračun s silno močno Norveško. Branilka naslova pred dvema letoma na zaključnem turnirju na Danskem in trikratna svetovna prvakinja je na uvodnih treh tekmah v Bietigheim-Bissingenu prikazala naravnost zastrašujoče predstave s skupno razliko v golih 101:63. Sinočnji večerni obračun je morda že odločil - če je Španija premagala Francijo bo Slovenija vsaj tretja.

Slovenske rokometašice so brez stresnih trenutkov opravile z Južnoameričankami, selektor Uroš Bregar pa je zavoljo očitne razlike v kakovosti lahko tudi spočil v dosedanjem delu SP najbolj obremenjene igralke. Slovenke so si že ob polčasu priigrale devet golov prednosti (18:9). V drugi polovici so bili v njihovi igri prisotni veliko večji vzponi in padci, a zmage v nobenem trenutku niso ogrozile, čeravno njihova vnema in motivacija zaradi nekakovostnih igralk na nasprotni strani igrišča ni bila na najvišji ravni.

Slovenija : Paragvaj 28:22 (18:9)

Arena Trier, gledalcev 1590, sodnika: Krichen in Makhlouf (oba Tunizija).

Slovenija: Pandžić, Vojnović, Ferfolja, Rudman 1, Gros 6 (4), Žabjek 1, Stanko 6 (1), Abina 1, Zulić, Irman 1, Koren 4, Vučko, Vrček 2, Krhlikar, Beganović 2, Amon 4. Selektor: Uroš Bregar.

Najboljše pri Paragvaju: F. Acuna 3, Insfran 4, Fiore 8 (2), Fernandez 3, Faria 3.

7-metrovke: Slovenija 5 (5), Paragvaj 2 (2); izključitve: Slovenija 10, Paragvaj 6 minut.

V slovenski izbrani vrsti sta bili na tekmi najbolj učinkoviti Ana Gros in Tjaša Stanko, obe sta dosegli po šest golov.


Najbolj brano