Bolj na Ptuju kot v Kopru

Tudi zaključek drugoligaškega prvenstva mineva v znamenju pospešenega tekmovalnega ritma. Vodilni ekipi sta sredo preživeli brez praske, danes ju čaka gostovanje. Iz lige je že izpadel Ankaran, najbliže izpadu so še Brežice.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER > Oči Sežancev bodo danes bolj uprte na Ptuj, kjer bo Drava gostila vodilni Bravo, kot pa v Koper, kjer bodo gostovali pri Ankaranu. Račun je jasen: Tabor je velik favorit, v boju za prvo mesto pa jim je v pomoč lahko le zmaga Drave proti Bravu. Ta ne sodi v kategorijo nemogoče, saj so Štajerci v formi in po menjavi trenerja še neporaženi.

Pod vodstvom nekdanjega napadalca Andreja Kvasa so na štirih tekmah iztržili tri zmage. Remi ali zmaga Brava bi Ljubljančanom že prinesla napredovanje v prvo SNL, Taboru pa kvalifikacije za prvo ligo. Bravo bo v zadnjem krogu gostil Ankaran, ki jih ob vse večjem osipu igralcev ne more presenetiti. Danes bodo Ankarančani igrali zase, da bi se morebitnim novim delodajalcem ustrezno predstavili. Sežanci jih nikakor ne bodo smeli podcenjevati.

Ker je pri dnu lestvice po odločitvi disciplinskih organov mednarodne nogometne zveze že marsikaj jasnega, bodo tekme ostalih primorskih ekip brez posebnega naboja.

V Dekanih se bosta pomerila domači Jadran in Vitanest Bilje. Na obeh straneh bosta zaradi kazni manjkala po dva igralca - Deni Šop in David Vidaković pri domačih ter Luka Batič in Miha Devetak pri gostih. Biljenci so si proti Radomljam s tremi zadetki Mathiasa Oyewusija priborili obstanek. Brda bodo gostila do četrtka zadnjeuvrščene Brežice. Brici teoretično še niso potrdili obstanka, vendar jim je za to dovolj že točka.


Najbolj brano