Bistričani so se skoraj ustrašili zmage

V drugem primorskem derbiju te sezone druge SKL so Portorožani v svoji dvorani morali priznati premoč košarkarjem iz Ilirske Bistrice, ki so po nekoliko slabšem začetku sezone tudi potrebovali zmago.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

LUCIJA > Na dosedanjih tekmah mladi portoroški ekipi pomanjkanja borbenosti vsekakor ni moč očitati, vendar pa je spet zapravila skoraj ves prvi polčas, da je ujela pravi ritem. Nasprotniki seveda nimajo razumevanja za tovrstne zamike in Plama pur se je tik pred glavnim premorom odlepila že na 18 točk naskoka. Domači imajo sicer tudi nekaj nekaj opravičil, saj Filipa Pačariča ni več v moštvu, Timothy Cole se je ubadal z migreno, Matijo Radanoviča pa je ded “prisilil” obirati oljke.

Kljub vsemu so mornarji stisnili zobe, v nadaljevanju prikazali povsem drugačen obraz in prednost gostov se je vztrajno topila. Gostitelji so zadeli tudi nekaj srečnih metov in so s čvrsto obrambo pripeljali srečanje v negotovo končnico. Njihov nalet sta pri izidu 56:61 ustavila sodnika z izmišljeno nešportno osebno napako Jaki Dreniku. Plama je v hipu spet pobegnila na varnih devet točk prednosti. Vztrajni Portorožani se niso vdali in pretili vse do konca, toda bliže od treh točk zaostanka jim ni uspelo priti, saj so gostje iz Ilirske Bistrice v srečanju številnih starih znancev - otrok Portoroža Sašo Ožbolt je pomožni trener Plame pur, Siniša Miličević in Anže Srebovt pa igrata ulično košarko v Piranu - vedno našli pravo rešitev, ko je bilo najbolj potrebno.

Portorož : Plama pur 70:77

Športna dvorana Lucija, gledalcev 150, sodnika Kosmač (Idrija) in Kos (Log pri Brezovici); četrtine - 14:24, 17:21, 16:13, 23:19.

Portorož: Cole 20, Ž. Bahor 3, Drenik 3, Miklavčič 22 (3:1), Radanovič 11 (2:2), Pegan, A. Cvetičanin 7 (3:3), Klepač 2, Jovanovič 2. Trener: Predrag Mušicki.

Plama pur: Sajevic 23 (5:3), Derenčin 2, Zalar 10 (4:4), R. Hreščak 17 (2:2), Srebovt 10 (1:1), Miličević 8 (2:2), Ferenčič 7 (2:2), Bubnič, Malečkar. Trener: Rok Dežman.

Prosti meti: Portorož 8:6; Plama 16:14; trojke: Portorož 21:6 (Miklavčič 3, Ž. Bahor, Radanovič in Drenik po 1); Plama 21:7 (Miličević in Sajevic po 2, R. Hreščak, Srebovt in Ferenčič po 1); skok: Portorož 30, Plama 39.

Predrag Mušicki, trener Portoroža: “Plama Pur je zasluženo zmagala, saj je pokazala karakter in tekmo odigrala v konstantnem ritmu, medtem ko smo bili mi predvsem v prvem polčasu povsem neprepoznavni. Sojenje je bilo odlično in tukaj ne moremo iskati opravičil. Čaka nas hud boj za obstanek, a sem prepričan, da nam bo uspelo.”

Sašo Ožbolt, pomožni trener Plame pur: “Odlično smo odigrali prvi del, to je bila verjetno naša najboljša predstava letos, vendar smo se nato ustrašili zmage. Po odmoru se nismo najboljše znašli, ampak navsezadnje le zasluženo odnesli točke, saj smo vodili vso tekmo.”


Najbolj brano