Osnovnošolci bodo v marcu tekmovali v kuhanju avtohtonih slovenskih jedi

Skoraj 600 osnovnošolcev bo marca sodelovalo v projektu Tekmovanje v avtohtoni lokalni kulinariki. S projektom naj bi se znanje in želja po kuhanju avtohtonih slovenskih jedi razširila med mlade in tako med širšo javnost.

 Foto: Www.Sxc.Hu
Foto: Www.Sxc.Hu

LJUBLJANA> Tekmovalci, razdeljeni v skupine, se bodo pomerili v osmih regijah, prva pa bo v ponedeljek na vrsti pomurska.

Slovenci premalo poznamo prave slovenske jedi, je vodja projekta Anka Peljhan povedala na predstavitvi tekmovanja sredi februarja. Namen projekta je obujati slovensko kulinarično dediščino, saj je Slovenija s 24 kulinaričnimi regijami v tem pogledu zelo bogata, pravi Peljhanova.

Poznavalec slovenske kulinarike Drago Bulc pozdravlja omenjeni projekt. Na predstavitvi tekmovanja je povedal, da je projekt odlična priložnost, da se mladi poučijo o zdravih receptih babic in to prenesejo naprej.

V projekt je prijavljenih 72 osnovnih šol, sodelujejo pa lahko otroci od petega do devetega razreda. Vsaka skupina bo na tekmovanju pripravila svojo lokalno jed, in sicer jed na žlico, sladico in obložen kruhek. Glavna nagrada tekmovanja bo izlet po kulinaričnih poteh Slovenije.

STA


Najbolj brano