Veliki načrti s Placem, kaj pa s Svetilnikom?

Sezonska gostinska objekta na obeh skrajnih izolskih javnih kopališčih, na Svetilniku in pod Belvederjem, sta zaprla vrata, vendar še kar stojita. Najemnika, sežansko podjetje Media Team oziroma portoroški samostojni podjetnik Dejan Dobravc, sta zadovoljna z letošnjim izkupičkom in bi objekta koristila tudi prihodnje poletje.

Objekt pod Belvederjem  so že zaščitili   Foto: Mirjana Cerin
Objekt pod Belvederjem so že zaščitili  Foto: Mirjana Cerin

IZOLA> Oba sta gostinsko ponudbo vzpostavila po daljšem zatišju, vendar je solastnik Media Teama David di Davide pogodbo z občino sklenil za eno sezono, Dejan Dobravc pa za tri. Di Davide prav zato v dotrajano stavbo, ki je bila dolga leta v lasti podjetja Belvedere hoteli in turizem, letos ni posegal. Vložki, “200.000 do pol milijona evrov, odvisno od tega, kakšno restavracijo bi želel kdo urediti,” bi se mu splačali zgolj z najemom na dolgi rok. Pri tem pa opozarja na veliko pomanjkljivost morebitne bodoče restavracije, na oddaljena parkirna mesta.

Letos je kopalcem in sprehajalcem ponujal predvsem pijačo, od sredine julija tudi sardele in kalamare ter občasno koncerte. Glasbene dogodke so gostili tudi na Placu pod Belvederjem, kjer pa hrane doslej niso stregli.

“Območje pod Belvederjem je kar klicalo po tem, da se tja vrne življenje. Obiskovalcem je bilo všeč, da smo mu pustili 'dihati' in ga nismo prav nič izumetničili,” prostodušno priznava Dobravc. S Placem, kot ga je poimenoval skupaj s poslovnima partnerjema, ima za prihodnjo sezono kup načrtov. Dodatno bi ga ozelenili, podaljšali pomol in ob njem vzpostavili plavajočo ploščad ter v sodelovanju z javnim komunalnim podjetjem kakšen lepotni popravek nadeli še parkirišču. Obiskovalcem bi ponudili več kulturnih dogodkov in športno-rekreacijskih dejavnosti, kot so joga, speedminton, jadralska šola ...

Gostinski objekt bodo znova odprli takoj, ko bo vreme dopustilo, predvidoma sredi marca, vendar bo prvi mesec delal samo ob koncih tedna. Ob vikendih naj bi bilo tam živahno tudi prihodnjo jesen in zimo, “kajti lokacija je preveč elitna, da bi služila samo sladoledu in pivu tri mesece na leto”. Zasluge, da mu je Plac uspelo vzpostaviti na vrat na nos sredi sezone, Dobravc pripisuje vsem vpletenim in še posebej svojim sodelavcem. MC


Najbolj brano