• Se Gregorju Veselku maje stolček?
    Se Gregorju Veselku maje stolček?
    Foto: Zdravko Primožič/Fpa

Upravi Luke Koper spet majejo stole

ponedeljek, 10. oktober 2011, 07:39

Danes bo prvi nadzornik Luke Koper Janez Požar sklical izredno sejo nadzornega sveta družbe, tako da se bodo nadzorniki sestali 17. oktobra. Uprava, ki jo vodi Gregor Veselko, bo na udaru; nadzorniki utegnejo razpravljati celo o razrešitvi Veselka in njegovega namestnika Tomaža Martina Jamnika.

KOPER> Izredno sejo so zahtevali vsaj trije nadzorniki Luke. Janez Požar več o razlogih za sklic in vsebini seje ne želi povedati, potrjuje le, da bo pod drobnogledom gotovo tudi delo uprave pri urejanju odnosov s podjetji izvajalci pristaniških storitev (IPS) in s podpogodbenimi delavci. Upravi Luke naj bi tokrat očitali, da gre v pogovorih z IPS in s podpogodbeniki preveč na nož; nadzornike menda vznemirja to, da v zraku še vedno visi grožnja z novo stavko oziroma protestom podpogodbenih delavcev v pristanišču. Stavka konec julija je teden dni dodobra hromila pristanišče, nove stavke naj nadzorniki ne bi več tolerirali.

Nasprotno pa so v upravi Luke z opravljenim zadovoljni. Nove pogodbe so namreč konec minulega tedna končno podpisali skoraj vsi IPS - tako kot je to upravi konec avgusta naložil nadzorni svet.

A kritiki očitajo upravi še nekaj zdrsov, ki bodo bržkone predmet razprave na seji nadzornega sveta: od tega, da naj bi šepala organizacija dela na nekaterih terminalih, do odnosov med samimi člani uprave, ki že dolgo niso za zgled.

KATJA GLEŠČIČ


Povej naprej: