Jutri se v Izoli začenjajo Dnevi domačih pidočev

Še tako razvajene brbončice ljubiteljev klapavic (po domače pidočev) se bodo v prihodnjih dnevih naslajale ob okusih svežih školjk, ki jih bodo ponujali izolski hoteli, restavracije in gostilne, pa tudi na barki Delfin II. Jutri namreč začenjajo Dnevi domačih pidočev, skupen projekt školjkarjev in gostincev, ki bodo trajali do 30. aprila.

Dneve domačih pidočev so predstavili kar na barki Delfin II, kjer bodo gostje prav tako lahko uživali v okusih slovenskega morja. Foto: Ariana Buzleta
Dneve domačih pidočev so predstavili kar na barki Delfin II, kjer bodo gostje prav tako lahko uživali v okusih slovenskega morja. Foto: Ariana Buzleta

IZOLA>Dnevi domačih pidočev so novost v Izoli. Gre za skupen projekt gostincev in školjkarjev, ki se jim bodo v prihodnjih mesecih pridružili še ribiči.

Klapavice, kasneje pa ribe, bodo na krožnike prišle naravnost iz morja, obljubljajo organizatorji.

V projekt se je vključilo 17 gostincev oziroma hotelov. Naročeno količino klapavic jim bodo vsak dan dostavili školjkarji podjetja Prosub s svojih gojišč v Strunjanu in Seči. “S tem, ko bomo karseda skrajšali čas, ki poteče od 'ulova' do ponudbe na pultu, bomo v največji meri dokazali, da domači pidoči odstopajo od uvoženih,” je prepričan Milenko Buležan, ki bo gostom stregel na ladji Delfin II. NK

Več o ponudbi na Dnevih pidočev lahko preberete v sredini tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano