• Ogorčeni študentje FHŠ napovedujejo ponovitev leta 1968 oziroma 1971, ko so množice nezadovoljnih evropskih študentov na ulicah zahtevale svoje pravice po avtonomiji in neodvisnosti univerze.
    Ogorčeni študentje FHŠ napovedujejo ponovitev leta 1968 oziroma 1971, ko so množice nezadovoljnih evropskih študentov na ulicah zahtevale svoje pravice po avtonomiji in neodvisnosti univerze.
    Foto: Andraž Gombač

Civilna iniciativa Alternativa obstaja zahteva nepreklicni odstop Rada Bohinca

petek, 3. september 2010, 11:46

Ogorčeni študentje koprske humanistične fakultete, združeni pod okriljem civilne iniciative Alternativa obstaja, napovedujejo ponovitev leta 1968, oziroma leta 1971, ko so množice nezadovoljnih evropskih študentov na ulicah zahtevale svoje pravice po avtonomiji in neodvisnosti univerze. Osrednji krivec za degradacijo avtonomije Univerze na Primorskem, naj bi bil rektor Rado Bohinc, od katerega zato zahtevajo nepreklicni odstop.

KOPER> “Študentom Fakultete za humanistične študije in Civilni iniciativi Alternativa Obstaja je dovolj malomarnega in škodljivega vodenja Univerze na Primorskem s strani rektorja Rada Bohinca, ki s svojo pasivnostjo in nesposobnostjo ter prioritetni skrbi za ohranitev svojega položaja, odločno prispeva k razpadu univerzitetnega prostora na južnem primorskem,” so zapisali študentje.

Našteli so vrsto afer, ki so v zadnjem času pretresale članice UP, od koprske Fakultete za management in kupovanja diplom, do odstavitve 35 predavateljev na Fakulteti za humanistične študije ter vse bolj kritizirano vpeljavo bolonjskega sistema, ki naj bi kvantificirala znanje in zniževala samo kvaliteto pridobljenega znanja. “Rado Bohinc ne samo, da molče in kimajoče podpira vse te neoliberalne ukrepe politike in Vlade RS, temveč je ključni posrednik pri vpeljavi teh neoliberalnih ukrepov na univerzo ter najbolj odgovorna oseba za vztrajno degradacijo avtonomije univerze, katastrofalno nizek ugled univerze in šokantno nizek vpis novih študentov in študentk na UP, predvsem na FHŠ.”, so zapisali še v izjavi za javnost. Kot skrajni protiukrep napovedujejo prekinitev pedagoškega procesa na primorskih fakultetah.

NR


Povej naprej:

 

Mnenja