• Vroče razmere na FHŠ
    Vroče razmere na FHŠ
    Foto: Andraž Gombač

Bolonjska reforma kot svinjsko črevo

sreda, 21. julij 2010, 18:07

“Solzavo izgovarjanje na bolonjsko reformo, ki je propagandna bandera fakultete, se v omenjenem pismu vleče kot svinjsko črevo in temu ustrezno začenja tudi smrdeti,” skupina študentov Fakultete za humanistične študije Koper odgovarja na pismo vodstva fakultete.

KOPER >Omenjena skupina študentov poleg tega izraža še “globoko presunjenost, ogorčenost in razočaranje nad grotesknostjo, neznanstvenostjo, nekritičnostjo in nad cenenimi PR manipulativnimi metodami”, ki naj bi jih vodstvo fakultete uporabljajo v pismu. Vodstvo fakultete je po mnenju skupine študentov popolnoma nesposobno in nezmožno načrtovati razvoj fakultete, pripeljalo jo je tudi na rob finančnega in vsebinskega poloma.

Avtorji pisma predlagajo, naj se vodstvo fakultete raje vpraša, kaj so njeni vidni člani v preteklih letih storili za ugled in dobro ime institucije, predvsem pa za varovanje (so)delavcev in (so)delavk, za njihovo dobrobit in s tem za ohranjanje poslanstva univerze in fakultete in finančno samozadostnost.

Podpisani še zatrjujejo, da ne bodo dopustili, da bi fakulteto uničili ljudje, ki so si brez dejanskih kompetenc prisvojili vodstvena mesta na omenjeni fakulteti ali na znanstveno - raziskovalnem središču, ti ljudje pa naj bi že desetletje z lažmi in polresnicami zavajali množico študentov fakultete. “Ti ljudje imajo očitno namen institucijo, ki se šele vzpostavlja, s svojim neznanstvenim, politikantskim, manipulativnim in človeka nevrednim delovanjem pripeljati do propada,” menijo študenti.

Kamen spotike med fakulteto in študenti je v odločitvi, da Fakulteta za humanistične študije za prihodnje študijsko leto ne bo podaljšala pogodb 35 pedagoškim delavcem. Kot razlog za to vodstvo fakultete navaja bolonjski sistem študija in neustrezno financiranje visokega šolstva. V sporočilu za javnost je vodstvo tudi zavrnilo navedbe skupine pedagoških delavcev, s katerimi fakulteta prihodnje leto ne bo podaljšala pogodb, da se v ozadju racionalizacije izvajajo arbitrarne prekinitve delovnih razmerij oziroma kadrovska čistka.

STA


Povej naprej:

 

Mnenja