1260 evrov za kvadratni meter občinskega stanovanja

Čeprav bo Tomislav Klokočovnik izolski župan predvidoma le še do četrtka, je objavil javno zbiranje ponudb za prodajo stanovanja v Ulici OF v starem delu Livad, ki ga bodo sklenili prihodnji ponedeljek, ko bo prvi mož občine že Igor Kolenc.

Stanovanje v najvišji etaži bloka z naslovom OF 9  občini   predstavlja breme, ker naj bi ga bilo potrebno   vzdrževati.
Stanovanje v najvišji etaži bloka z naslovom OF 9 občini predstavlja breme, ker naj bi ga bilo potrebno vzdrževati.  

IZOLA> Občina prodaja 50,54 kvadratnega metra veliko stanovanje v najvišji etaži bloka, zgrajenega konec sedemdesetih let, za nadvse ugodno izhodiščno ceno - za 1261,37 evra za kvadratni meter.

Stanovanje so torej ovrednotili na zgolj 63.750 evrov, kar je še za 11.250 evrov manj od prvotne cene (75.000 evrov), ki so jo poleti navajali na seji občinskega sveta, ko so potrdil prodajo po 1484 evrov za kvadratni meter. Zanimivo, zasebna nepremičninska agencija je nekoliko večje stanovanje v sosednjem bloku tedaj prodajala po 2356 evrov za kvadratni meter.

Na vprašanje, zakaj so se odločili za prodajo, je vodja oddelka za nepremičnine iz urada za okolje in prostor Kristina Povalec na občinski seji pojasnila, da ima občina tam v lasti le to stanovanje in da s tem uresničujejo letošnji načrt razpolaganja z občinskimi nepremičninami. Občinsko vodstvo je dalo vedeti še, da gre za nepremičnino, ki je trajno ne potrebujejo in jim v bistvu predstavlja breme, ker jo je treba vzdrževati.

Kot je razbrati iz naznanila o zbiranju ponudb, bo imel najemnik stanovanja predkupno pravico. Ponudbe bodo odprli 17. novembra ob 14. uri v uradu za okolje in prostor na Postojnski ulici. Najugodnejšo bodo razglasili 1. decembra.

MIRJANA CERIN


Najbolj brano