Spomladi je kaj okušati

Na dvorcu Zemono se danes nadaljuje dvodnevni vinski in kulinarični festival Okusi Vipavske, že šesti zapovrstjo. Podobno pa je bilo v petek v ljubljanskem Kinu Šiška, na prireditvi Goriška pomlad v Ljubljani.

 Vipavska dolina ponuja marsikaj dobrega ...
Vipavska dolina ponuja marsikaj dobrega ... 

ZEMONO, LJUBLJANA> Na dvorcu Zemono se je včeraj začel letošnji festival Okusi Vipavske. Na njem se predstavlja 38 vinarjev iz doline ter gostje iz Slavonije, pa pridelovalci različnih dobrot ter priznani slovenski in tuji kuharski mojstri. Danes bodo degustacije vina in jedi med 15. in 22. uro. Posebnost festivala pa je seminar kuharskega mojstra Ernesta Iaccarina, ki bo za izbrane goste skupaj s Tomažem Kavčičem iz restavracije Pri Lojzetu pripravil vrhunski degustacijski menu.

Goriški ponudniki dobrot pa so že v petek “zasedli” ljubljanski Kino Šiška in v prestolnico prinesli pomlad. No ja, vsaj simbolično. Na prireditvi Goriška pomlad v Ljubljani, ki jo je v sodelovanju z goriškimi občinami organiziralo Društvo Goričanov v Ljubljani, je več kot 15 vinarjev iz Brd in iz vipavskega vinorodnega okoliša ponujalo svoja vina, ki so jih dopolnjevali s kulinariko teh pokrajin.

Poleg goriških županov, gospodarstvenikov in še koga, so goriške okuse med drugimi prišli preverjat župan Ljubljane Zoran Janković, predstavniki japonskega veleposlaništva ... Za promocijo vinske kulture je poskrbela nekdanja vinska kraljica Andreja Erzetič. Da ima Goriška dejavno glasbeno sceno, pa so pokazale zasedbe Zaklonišče prepeva, Avtomobili, The Users, Nikka, Valterap. MM, AS


Najbolj brano