Kuhali bodo štruklje in krapce

V Kobaridu danes pripravljajo Jestival, ki pomeni poklon tako kobariški kulinariki kot kobariškim štrukljem ter ostalim slovenskim štrukljem. Na kobariškem osrednjem trgu pa bodo kot gostje sodelovali tudi ponudniki štrukljev iz zamejstva, tako iz Italije kot Avstrije.

V Kobaridu danes pripravljajo Jestival, ki pomeni poklon tako kobariški kulinariki kot kobariškim štrukljem ter ostalim slovenskim štrukljem
V Kobaridu danes pripravljajo Jestival, ki pomeni poklon tako kobariški kulinariki kot kobariškim štrukljem ter ostalim slovenskim štrukljem 

KOBARID > Od 11. ure dalje bodo na osrednjem kobariškem trgu izdelovali in ponujali štruklje in krapce, organizatorji so pripravili tudi delavnice in predavanja, vse skupaj pa bo požlahtnila dobra kapljica slovenskega vina in izbrana glasba, so zapisali organizatorji na spletni strani festivala. Obiskovalci se bodo lahko najedli različnih štrukljev, ki jih bodo lahko odnesli tudi s seboj domov.

Kobariški štruklji so bili povod za prireditev z originalnim poimenovanjem Jestival, ki že prvo leto prerašča lokalne in regionalne okvire ter ponuja obiskovalcem doline reke Soče nekaj od izjemnega bogastva štrukljev in krapcev ali nadevanih testenih žepkov.

“Torej dobivamo tudi v tem delu Slovenije kulinarično prireditev, ki lokalnim prebivalcem ter obiskovalcem od blizu in daleč prikazuje in jih seznanja z dvema sorodnima skupinama močnatih jedi. Te poznajo skoraj v vseh 24 gastronomskih regijah Slovenije in celo v obmejnih območjih Avstrije in Italije, kjer živi slovensko prebivalstvo. Tako kot so že naši predniki gostoljubno odpirali vrata svojih domov za praznične dni in vabili na štruklje, velja podobno vabilo tudi za sodobno prireditev v Kobaridu,” je v napoved prireditve zapisal dober poznavalec kobariške kulinarike Janez Bogataj.

STA


Najbolj brano