• Janja Štular iz Spara Slovenija in vodja oddelka Jurij Karapandža
    Janja Štular iz Spara Slovenija in vodja oddelka Jurij Karapandža
    Foto: Nace Novak

Bolnišnica v Stari Gori do nove opreme s pomočjo donacije Spara

petek, 11. januar 2013, 09:58

Predstavniki družbe Spar so vodstvu oddelka za invalidno mladino včeraj predali donacijo v obliki opreme in aparatur v skupni vrednosti 25.000 evrov, ki so jih zbrali v okviru igre na srečo Sparovi utrinki sreče.

STARA GORA> Na oddelku so s tem denarjem kupili monitorja za spremljanje življenjskih funkcij, pulzna oksimetra z alarmi, klimatski napravi, govorni komunikator, računalnik z ekranom na dotik, računalniški program za otroke s posebnimi potrebami, sedečo elektronsko tehtnico, elektronsko dvižno tehtnico za ležeče paciente, digitalni logopedski set, pohištvo za kopalnico, stole za fizioterapijo, blazine za podlaganje okončin in še marsikaj.

“Gre za opremo za izboljšanje zdravstvene oskrbe in terapevtskih pristopov v fizioterapiji in logopediji, ki ni namenjena le oddelčnim pacientom, ampak tudi pacientom, ki prihajajo k nam v ambulantno obravnavo,” je povedal vodja oddelka Jurij Karapandža.Gre za donacijo, ki sodi med največje, kar so jih prejeli, prišla pa je v pravem času, je poudaril.

“To pisano paleto izdelkov in pripomočkov bomo s pridom uporabljali pri vsakdanjem delu. Vsa ta oprema je bila planirana že v finančnem načrtu za leto 2012, zaradi krize pa vsega tega sami ne bi mogli nabaviti,” je še povedal.

NACE NOVAK


Povej naprej: