Vaša uporabniška izkušnja bo izboljšana, če boste dovolili piškotke. - Poglejte podrobnosti
Goriška - ponedeljek, 21. april 2014

1. maja v pokoj, jeseni pa na volitve

Politični poti Zlatka Martina Marušiča in Franca Mužiča, od leta 1994 “večnih” županov občin Miren-Kostanjevica in Brda, sta identični. Oba 1. maja odhajata v pokoj. A ne politični. Jeseni bosta namreč spet kandidirala že za šesti županski mandat.

Istra - nedelja, 20. april 2014

Z novostmi v lov za obiskovalci

Muzej solinarstva v Krajinskem parku Sečoveljske soline se v novo sezono podaja z osveženo etnološko zbirko, novimi eksponati v dopolnjenem muzejskem programu in uvodno fotografsko razstavo Brigite Mader in Siegfrieda Schwarza. Optimistične napovedi, kako bodo novosti prispevale k še večji prepoznavnosti tega idiličnega območja, pa kaj hitro skazi birokratska počasnost države pri pripravi dokumentacije za uvrstitev solin na seznam Unesca.

Goriška - nedelja, 20. april 2014

“Zmagal je javni interes”

Solkanci slavijo. Upravna enota je zavrnila izdajo gradbenega dovoljenja za sosesko Soške vile, ki ji tamkajšnji stanovalci nasprotujejo. “Odločba in celoten postopek pomenita, da je javni interes prevladal nad interesom kapitala,” pravi odvetnik stanovalcev Mitja Matelič.

Istra - nedelja, 20. april 2014

Bratušek: “Vprašanje o podpori Borisu Popoviču je nepomembno”

Predsednica vlade in predsednica stranke Pozitivna Slovenija Alenka Bratušek se je v petek v Kopru dobila s člani stranke južne in severne Primorske. Govorili so o dosedanjem delu vlade in pogledali, kaj se dogaja na terenu po lokalnih odborih.

Srednja Primorska - nedelja, 20. april 2014

Pianistka, ki so jo “poklicale” orgle

Anja Tavčar je 16-letna gimnazijka iz Dutovelj. V glasbeni šoli je igrala klavir, ko so jo pred tremi leti prosili, da bi po smrti organista v dutovski cerkvi vsaj na velikonočno nedeljo spremljala zbor na cerkvene orgle. “O orglah nisem imela pojma,” se spominja.

Srednja Primorska - nedelja, 20. april 2014

Ne le v Brdih, tudi po Krasu pustoši slana

Slana je v preteklih nočeh prizadela ne samo briške, temveč tudi nekaj kraških vinogradov.

Goriška - sobota, 19. april 2014

Munihova je odstopila

Dosedanja ravnateljica OŠ Idrija Nikolaja Munih je na predsinočnji seji sveta zavoda od kandidature odstopila. Na to mesto je bila skoraj soglasno imenovana učiteljica Ivica Vončina.

  « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  » 
Zadnje novice: