• Plesalec Jurij Batagelj iz Ajdovščine je drugo aprilsko nedeljo 
prišel podpret ženo Jagodo, ki se je minulo nedeljo z 
Jernejem Tozonom sicer poslovila od plesnega globusa.
  Plesalec Jurij Batagelj iz Ajdovščine je drugo aprilsko nedeljo prišel podpret ženo Jagodo, ki se je minulo nedeljo z Jernejem Tozonom sicer poslovila od plesnega globusa.
  Foto: Ana Cukijati
 • Med tekmovalci primorske barve zastopa igralec Igor Štamulak, ki pleše z Lejno Karić - Lubarda.
  Med tekmovalci primorske barve zastopa igralec Igor Štamulak, ki pleše z Lejno Karić - Lubarda.
  Foto: Miro Majcen
 • Novogoriška plesalca Andrej Rebula (levo) in Miha Perat iz 
oddaje v oddajo dokazujeta, iz kakšnega plesnega testa sta 
pravzaprav.
  Novogoriška plesalca Andrej Rebula (levo) in Miha Perat iz oddaje v oddajo dokazujeta, iz kakšnega plesnega testa sta pravzaprav.
  Foto: Ana Cukijati
 • Del orkestra so tudi (z leve) Anže Vrabec, Lea Sirk in Jani Šepetavec.
  Del orkestra so tudi (z leve) Anže Vrabec, Lea Sirk in Jani Šepetavec.
  Foto: Ana Cukijati

Plesni šov Zvezde plešejo sooblikujejo tudi uspešni Primorci

petek, 21. april 2017, 10:36

Licenčna televizijska oddaja Zvezde plešejo, ki jo to pomlad predvajajo na Pop TV, se je prevesila v drugo polovico, v njej pa že od vsega začetka nastopa šest uspešnih Primorcev. “Naši dnevi so zelo naporni, a se splača, saj je rezultat izjemen,” pravijo v en glas.

LJUBLJANA > “Primorec” med tekmovalci je igralec koprskega gledališča Igor Štamulak, sicer doma s Koroške. Vsestranski odrski umetnik, ki mu televizijske kamere niso tuje, je do sedaj s soplesalko Lejno Karić - Lubarda dokazal, da mu je ples pisan na kožo. Pogumno se spopada z novimi plesnimi zvrstmi, ki jih spoznava iz tedna v teden. Najbolj se veseli veselih in poskočnih ritmov.

Med profesionalnimi plesalci novogoriške barve zastopata Andrej Rebula in Miha Perat. Vedno nasmejana in polna energije s soplesalkama puščata gledalce in žirijo, ki jo sestavljajo vrhunska plesalca in večkratna svetovna prvaka Katarina Venturini in Andrej Škufca, modna oblikovalka Nika Urbas Ambrožič ter televizijski voditelj in igralec Lado Bizovičar, odprtih ust. Andrej ob nedeljah na plesnem parketu vrti voditeljico oddaje Svet na Kanalu A Nušo Lesar, Miha pa z igralko primorskih korenin Majo Martino Merljak. “Naši dnevi so sicer zelo naporni, a se splača, saj je rezultat izjemen,” pravijo v en glas nasmejani. Na dan imajo v povprečju štiri ure treningov, ki jih prilagajajo preostalim zasebnim in službenim obveznostim.

V oddaji glasbo v živo igra Plesni orkester Pop TV, ki ga vodi Bojan Zupančič. Šteje 14 članov, med katerimi so trije Primorci. Iz Nove Gorice prihajata klaviaturist Anže Vrabec in saksofonist Jani Šepetavec, del pevskega tria pa je tudi Istranka z briškimi koreninami Lea Sirk.

ANA CUKIJATI


Povej naprej: