V novogoriški Fabriki tudi hrana

Po zgledu lokalov, ki so namenjeni druženju ob prostih večerih predvsem ob koncih tednov, so se tudi v Fabriki na Bevkovem trgu v središču Nove Gorice odločili za popestritev ponudbe. Odslej poleg široke ponudbe vin in piv ponujajo tudi izbrane jedi.

V lokalu Fabrika so v četrtek predstavili pestro ponudbo jedi Fabrika Food. Foto: Ana Cukijati
V lokalu Fabrika so v četrtek predstavili pestro ponudbo jedi Fabrika Food. Foto: Ana Cukijati

NOVA GORICA > V četrtek so v lokalu Fabrika na Bevkovem trgu obiskovalci lahko spoznali kulinarične mojstrovine, ki bodo odslej dopolnjevale njihovo obstoječo ponudbo.

“Zamisel smo našli v španski tradiciji, a je nismo dobesedno preslikali v naš prostor. Med drugim bomo namreč ponujali španskim tapasom podobne prigrizke, ki bodo potešili manjšo lakoto ob izbrani pijači,” je pojasnil Goran Nemec, ki od poletja z Borutom Ličnom vodi lokal Frabrika sredi mesta. “Pri tem smo se zgledovali po podobnih (znanih) lokalih iz tujine. Trend se namreč obrača v to smer in mi mu želimo slediti,” je dodal Goran Nemec.

Od prigrizkov ...

“Obenem nam je bil za zgled tudi tako imenovan 'street food', ki je veliko bolj znan v tujini kot v Sloveniji. Pridih druženja ne le ob pijači, ampak tudi ob hrani, bi želeli vnesti v vsakdan Slovencev. Sprva morda le ob koncih tedna, nato pa tudi med tednom, po službi ...” je dodal Borut Ličen.

V Fabriki so namreč pred časom že uvedli “družabne četrtke”, na katerih je pozno popoldne ob aperitivu mogoče poskusiti tudi nekaj pripravljenih samopostrežnih jedi. “To je idealna priložnost za sklepanje novih prijateljstev, poslov, za sproščeno kramljanje po službi, za mreženje ...” je menil Goran Nemec.

Tokrat so dodatno kulinarično ponudbo poimenovali kar Fabrika Food.

“Naše jedi bomo pripravljali iz lokalnih in tujih sestavin, jedilnik pa smo razdelili ma dva osrednja dela. V ospredju so že omenjeni manjši krožniki, ki so cenejši, zaradi česar si jih lahko gost privošči več naenkrat,” je poudaril Borut Ličen. “Poleg tega pa so v ponudbi tudi konkretnejše jedi, zato nihče od tod ne bo odšel lačen,” je dodal.

... do konkretnejših jedi

V njihovo ponudbo so zato vključili še jedilnik z mesnimi jedmi, ki jih bo začinil tudi pridih Argentine. Ob tem bodo na svoj račun prišli še vegetarijanci in ljubitelji solatnih krožnikov.

“Jedi bodo ob vplivu mediteranske kuhinje odlikovale predvsem kakovostne sestavine. Trudili se bomo, da jih bo čim več iz Slovenije, predvsem si želimo, da bi izvirali iz naše bližnje okolice, zato že vzpostavljamo mrežo z lokalnimi pridelovalci zelenjave, mesa in drugih živil,” je poudaril Matija Kostanjevac, ki je prevzel vodenje kuhinje. Mlad kuhar z Ljubljane, ki si je izkušnje nabiral doma in v tujini, bo gurmane razveseljeval tudi s pripravo lastnih omak.

“Stavimo še na pravi tradicionalni hamburger, ki pa ne bo vseboval pleskavice, ampak goveje meso in dodatne sestavine, ki ga bodo oplemenitile do pravega okusa” je dodal. “Ta bo velik in debel, kot se za tako jed spodobi.”

Fabrika Food bo obiskovalce najprej razvajala vse dni v tednu od pozno popoldanskih ur dalje, glede na povpraševanje in odziv pa bodo v prihodnje ponudbo jedi morda ponujali že v času kosila.

ANA CUKIJATI


Najbolj brano