Slovenija navdušila na prireditvi Slow cheese

Mesto Bra v italijanskem Piemontu se vsake dve leti spremeni v svetovno središče sira. Slow cheese je prireditev, ki je letos upihnila svojo deseto svečko.

 Foto: Mitja Butul
Foto: Mitja Butul

PIEMONT > In prav na jubilejni prireditvi, med 18. in 21. septembrom, se je za zemljevid svetovnih sirov vpisala tudi Slovenija. Po zaslugi omizja Slow food Primorska, ki ga vodi Tatjana Butul (na fotografiji v sredini), so predstavili sir tolminc in planinske sire z zelišči, ki jih na Domačiji Butul na Manžanu skupaj s sirarjem Rokom Stresom na planini Matajur razvijajo že peto leto, postrežejo pa z različnimi marmeladami ter vinskimi želeji, ki jim dodajo zelišča iz sredozemskega zeliščnega vrta na Manžanu. Prireditev, na kateri se je predstavilo več kot 350 razstavljalcev iz 23 držav, je obiskalo več kot 270.000 obiskovalcev z vsega sveta.


Najbolj brano