S kuhalnico do izleta v Bruselj
Zadnji predtekmovanji četrte ponovitve vseslovenskega osnovnošolskega kuharskega tekmovanja sta bili na Primorskem, v Medani, kjer sta si finale prikuhali skupini iz Dornberka in Ajdovščine, in v Cafe Central v Portorožu, kjer je komisija z napredovanjem nagradila osnovnošolce z OŠ Oskarja Kovačiča s Škofij in z OŠ Vojke Šmuc iz Izole.
V enajstih predtekmovanjih vseslovenskega otroškega kuharskega tekmovanja Kuhnapato, pomembnega izobraževalnega in predvsem osveščevalnega projekta, ki mu je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dalo dodatno težo s svojim pokroviteljstvom, so izluščili dvajset najboljših skupin. V sredo se bodo pomerile pri Jezeršku v Spodnjem Brniku za mikavne nagrade, udeležbo v njihovi kuharski akademiji in najslajšo, pot v Bruselj. Tam bodo v mestni hiši ob Dnevu državnosti člani treh najboljših ekip jedi iz lokalne zakladnice skuhali in predstavili na sprejemu, ki ga prirejajo vsa tri državna predstavništva v Bruslju, dan kasneje pa bodo spet protokolarni kuharji. Pripravili bodo sprejem na slovenskem veleposlaništvu v Belgiji.
V ponedeljek je bilo predzadnje predtekmovanje pri Belici v Medani v Brdih. Komisija, v kateri so bili gostitelja Meri in Zlatko Mavrič, vinar Stojan Ščurek in novinar Iztok Umer, je največ točk namenila skupinama Šimilj bend z OŠ Dornberk in Šturski gurmani z ajdovske OŠ Šturje.
V Cafe Central v Grand hotelu Portorož pa je na istrsko-kraškem tekmovanju komisija, ki so jo sestavljali gostitelja Maja Križmančič in kuharski mojster Saša Jankovič ter Štefi Videnčnik s kmetijskega ministrstva in David Sever iz gostilne Stari Kaštel, za pot na Gorenjsko in morda tudi v Bruselj določila skupini Škofijoti z OŠ Oskarja Kovačiča s Škofij in Izolanke z OŠ Vojke Šmuc iz Izole. Vsi bodo do srede marljivo vadili, saj so nagrade za najboljše več kot mikavne. DS