Potica, buhtelj in medenjaki v kozarcu in culici

Kuharska mojstrica Ksenija Krajšek Mahorčič iz družinske gostilne Mahorčič v Rodiku in oblikovalka Danijela Grgić iz Ljubljane sta pred prazniki v Ljubljani predstavili plod njunega sodelovanja: sladka darila v embalaži, ki dobro prenaša pot.

 Danijela Grgić in Ksenija Krajšek Mahorčič Foto: Sašo Dravinec
Danijela Grgić in Ksenija Krajšek Mahorčič Foto: Sašo Dravinec

V lične steklene kozarce, ki jih je mogoče zaviti v culico, sta namestili orehovo potico, buhtelj s češpovo marmelado in brinovim sirupom ter medenjake.

Prva predstavitev njunega celostno oblikovanega darilnega programa, ki sta mu nadeli ime Daru:jem je bila lani na Oblikovalski okuševalnici, svojevrstnem projektu, v katerem moči združijo kuharji in oblikovalci. Dami, ki sta se spoznali le nekoliko prej, sta bili s svojo predstavitvijo deležni velike pozornosti, prejeli sta kar dve nagradi, za najboljši izdelek in za najboljšo interpretacijo razpisane teme, ki je bila slovensko oblikovanje za hrano.

Darilne kozarce z orehovo potico, buhtljem ali medenjaki, ki so pripravljeni brez konzervanzov in aditivov po posodobljeni interpretaciji starih receptov, dopolnjuje platnena krpa z ilustracijo Silvana Omerzuja, ki je lahko prt, pogrinjek ali culica. DS


Najbolj brano