Okusni Dolomiti

Kot že nekaj let v Alta Badii v osrčju Dolomitov pripravljajo gastronomska presenečenja. Dolina, kjer so v sosednjih vaseh tri restavracije z Michelinovimi zvezdicami, pozimi pripravijo več vrhunskih gastronomskih srečanj. Prejšnjo nedeljo so Gourmet Skisafarijem otvorili sezono.

 Foto: Sašo Dravinec
Foto: Sašo Dravinec

ALTA BADIA > V petih kočah ob progah, na katerih je za zdaj zgolj tehnični sneg, se je predstavilo pet kuharjev. Ob domačih matadorjih, Norbertu Niederkoflerju, Nicolu Laeri in Matteo Metulliu (na prvi fotografiji levo), še gosta, Thorston Probost iz tirolskega Lecha in Esat Akyldiz (na drugi fotografiji levo) iz kazahtanskega Almatyja. Avstrijec je ponudil oplemeniten tatarski biftek, Kazahtanec pa jed iz svojih krajev, krepko jagnječjo juho z mesom in zelenjavo.

Jedi, ki so jih predstavili, bodo na jedilnikih vso zimo, ob petih kočah, v katerih so kuhali omenjeni, bodo še v nekaj drugih jedi po receptih vrhunskih kuharskih mojstrov iz Aspna v ZDA, Gstaadta, Zermatta in St. Moritza v Švici, Ischgla in Kitzbühla v Avstriji ter Sočija v Rusiji.

Z dopolnjeno gastronomsko ponudbo v Badii že nekaj let predstavljajo kuharske mojstre z različnih koncev, v minulih letih so se predstavili tudi slovenski. Januarja pripravljajo Care's, študijske dneve etične kuhinje, marca pa še dneve tradicionalne kuhinje in vin z južne Tirolske.


Najbolj brano