Okusi Vipavske tudi s štajerskim pridihom
Sobota
17. 05. 2015, 16.03
, posodobljeno: 01. 11. 2017, 05.20
Tradicionalni Okusi Vipavske, ki jih v začetku maja pripravlja razvojna agencija ROD iz Ajdovščine, so na Zemono v lepem vremenu v dveh dneh privabili zelo veliko obiskovalcev.
ZEMONO
> Ob pokušini vin in vse več drugih pridelkih iz Vipavske doline je bil zlasti ponedeljek gastronomsko obarvan z vrhunskim, štiriročno pripravljenim kosilom Tomaža Kavčiča in njegovega italijanskega gosta Nina di Costanze ter kulinaričnim spajanjem hrane številnih restavracij z vinom in delavnice z mesninami Jordana Cigoja iz Črnič. Tako v vinskem kot v trškem delu pa se je na Zemonu predstavilo kar nekaj gostov, letos so medse povabili Štajerce. S svojimi vini so se predstavili tudi Tjaša in Gregor Mikuž (levo in desno) iz Radizela ter Andreja Međimurec in Matjaž Frešer z Ritoznoja.