Novinarji so trgali cipro
Sobota
18. 09. 2016, 11.00
, posodobljeno: 03. 11. 2017, 10.40
Turistični novinarji iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Italije in Avstrije so v sredo v vinogradu cipra Mahničevih iz Dragonje imeli tradicionalno trgatev za svoje protokolarno vino.
DRAGONJA
> Lani so bili pri Lisjakovih na Krasu, predlanskim pa pri Primožu Lavrenčiču v Vipavski dolini. Na povabilo Draga Bulca, predsednika Fijet Slovenija, so se odzvali številni turistični novinarji, in skupaj z domačimi ter s piranskim županom Petrom Bossmanom potrgali tri tone lepih grozdov cipra. Mladi enolog Nik Mahnič je grozdne jagode štiri ure maceriral, nato pa jih stisnil in mošt že burno vre. Ingrid Mahnič je novinarjem predstavila zgodbo o istrskih vinih in njihovi kmetiji, ki jo bodo obiskali spet ob letu, ko bo čas za stekleničenje cipra.