Največ gostinskih medalj za tekmovalce novogoriškega Hita

Tako kot nekaj zadnjih let je ob robu Dnevov slovenskega turizma, največjega branžnega strokovnega srečanja, potekal tudi Gostinsko turistični zbor. V Novi Gorici sta ga gostila tamkajšnji Hit in mestna občina Nova Gorica.

Večji del tekmovalne ekipe novogoriškega Hita s prehodnim 
pokalom za skupno zmago na Gostinsko turističnem zboru v 
Novi Gorici.
Večji del tekmovalne ekipe novogoriškega Hita s prehodnim pokalom za skupno zmago na Gostinsko turističnem zboru v Novi Gorici. 

NOVA GORICA > Gostinsko turistični zbor (GTZ) je tradicionalno srečanje gostincev in dijakov gostinskih šol s tekmovanji v veščinah v dolgi vrsti kategorij. Pripravlja ga Gostinsko turistična zbornica, ki ji je v Novo Gorico uspelo privabiti približno 5000 obiskovalcev, med njimi je bilo kar 400 tekmovalcev. Gostinsko turistični zbor ima zelo dolgo tradicijo, letos je potekal že 62., tekmovanja in predstavitve pa so pripravili na več lokacijah, v igralniško-zabaviščnih centrih Perla in Park, v avli občinske palače, v vinoteki Solum in na ploščadi pred restavracijo Vrtnica.

Najuspešnejši so bili tekmovalci Hita

Tako kot lani v Portorožu, so bili tudi na domačem terenu v skupnem seštevku najuspešnejši tekmovalci novogoriškega Hita, ki so za najvišje število točk prejeli prehodni pokal. Zadovoljen je bil tudi predsednik uprave družbe Hit Dimitrij Piciga, ki je povedal, da so številna priznanja in medalje za Hitovce “potrditev visoke kakovosti gostinskih in hotelskih storitev, ki nas odlikuje pri vsakodnevnem delu.”

V dolgi vrsti tekmovanj in ocenjevanj so veliko najbolj žlahtnih priznaj prejeli primorski gostinci, kot rečeno pa največ sodelavci novogoriškega Hita, onb njih pa precej tudi gostinci iz Hotelov Bernardin.

Zlati priznanji sta v ekipnem kuhanju menija prejela Matjaž Šinigoj (Hit) in njegov sodelavec Marino Furlan, član slovenske kuharske reprezentance. V postrežbi menija so zlata priznanja prejeli Janez Horvat in Mladen Pavlović (oba Hit) ter Albert Matijevič in Edina Vilman (oba Hit Alpinea). V kulinarični artistiki so bila med sedmi mi zlatimi priznanji štiri primorska: za Vlada Novoselca iz restavracije Pavel 2 iz Pirana ter dve za Klemna Droleta in eno za Nenada Mladenovića (oba Hit Alpinea). Za razstavo slaščičarskih izdelkov je zlato dobil Miroslav Ilinčić (Hit), za razstavo kulinaričnih izdelkov pa dve Martin Blejec (Postojnska jama), sicer član kuharske reprezentance, ob njem pa še njegova kolega, Luka Kovačič iz Postojnske jame in Marino Furlan iz kuharske reprezentance. Stjepan Baniček in Niko Pavlevčič (Hoteli Bernardin) sta prejeli zalti priznanji za razstavo omizij in filiranje, Matjaž Pipan (Hit) pa v tekmovanju vinskih svetovalcev - someljejev. V pripravi jedi pred gostom sta najvišji priznanji dobila Sebastjan Segalla (Hit) in Andrej Kurež (Hoteli Bernardin), za pripravo kave njuna sodelavka Nataša Lajh, v tekmovanju v pripravi jedi v kotličku pa Ivica Aleksov (Hit Alpinea). Med barmani je šlo edino zlato priznanje Juretu Tramtetu (Hoteli Bernardin). Samo ena zlato je bilo tudi v tekmovanju hotelskih receptorjev, prejela ga je Sabina Tovornik (Hoteli Bernardin), med zlatimi priznanji za sobarice pa so jih dobili tudi Brigita Bernik (Hit Alpinea) in Darja Uršič (Hit).

Tekmovanja srednješolcev

V tekmovanju dijakov srednjih gostinskih šol v kuharstvu ni bilo zlatih priznanj za Primorce, Dean Maj Gorkič, Lucija Žbogar, Martin Kolar in mentorica Andreja Pisk Rutar z Biotehniške šole v Šempetru so prejeli srebro. Srebro je v dijaškem tekmovanju iz strežbe prejela tudi Darja Eškić iz izolske gostinske šole. V srednješolskem turističnem tekmovanju so najvišje priznanje prejeli Ajla Hakalo, Leila Krpan, Tilen Požar in njihova mentorica Alenka Lodrant, v srednješolskem slaščičarskem tekmovanju pa srebrna priznanja Dženita Ibrić, Lea Bratina, Tjaša Krapež in njihova mentorica Mateja Florjančič z Biotehniške šole v Šempetru.

Dneve slovenskega turizma in Gostinsko turistični zbor bodo prihodnjo jesen gostili v Radencih.

SAŠO DRAVINEC


Najbolj brano