Dneva za malvazijo

V hotelu Slovenija se bo danes ob 15. uri svečano, z nastopom Marine Martensson, začel jubilejni, 20. Festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana.

PORTOROŽ >Na njem se bo s svojimi malvazijami predstavilo približno 60 vinarjev iz treh držav, Slovenije, Hrvaške in Italije. Danes bo degustacija odprta do 21. ure, v tem času pa se bo zvrstilo tudi več delavnic. Iztok Klenar (Klenart) bo ob 16.30 govoril o malvaziji in refošku, ob 18. uri bosta Marko Gorela (Istrian tapas) in Mira Šemić (Gault&Millau) ponudila prigrizke in malvazijo, uro kasneje bo zmagovalne malvazije iz someljejskega ocenjevanja predstavil Tilen Praprotnik. V ponedeljek bo ob 11. uri pogovor o prihodnosti slovenske Istre kot vinsko-turistične destinacije, na katerem bodo ob predstavnikih vseh štirih istrskih občin svoje poglede predstavili še Bruno Zaro, vinogradnik in gostitelj v Manzioli Wine Baru v Izoli, Elena Parovel z vinarsko-oljkarskega posestva iz Boljunca in Denis Ivošević, direktor Istrske turistične skupnosti iz Poreča. Ponedeljkova degustacija bo potekala med 14. in 19. uro, ob 17. uri bosta brancinov karpačo in malvazijo ponudila Gregor Kocjančič (Primorska) in Ingrid Mahnič, ob 18. uri pa bo imel vodeno degustacijo Boštjan Zidar (Vinakoper).


Najbolj brano