Krompirjevi njoki z regratom in pršutom
250 g krompirja
60 g ostre moke
10 g pšeničnega zdroba
30 g regrata
30 g pršuta
pol jajca
ščepec soli
40 g masla
100 ml vode od njokov
60 g parmezana
Neolupljen krompir pečemo v pečici na 145 stopinj Celzija približno 45 minut. Ko je pečen, ga olupimo in pretlačimo. Med tem v vrelem kropu oparimo regrat, ga nato v mrzli vodi ohladimo. V ponvi hrustljavo opečemo rezine pršuta. Pretlačen krompir, moko, zdrob, grobo nasekljan regrat, na manjše koščke nasekljan hrustljavo opečen pršut in jajce zamesimo v krompirjevo zmes. Razvaljamo in oblikujemo poljubne njoke, ki jih skuhamo v slanem kropu. V ponvi stopimo maslo, dolijemo nekoliko vode, v kateri so se kuhali njoki, in nekoliko sotiramo. Omako gostimo z ribanim parmezanom. Jed lahko še dodatno okrasimo z regratom in hrustljavo pečenim pršutom. Njoke pa lahko lahko ponudimo tudi s sirovo omako.