Krompirjevi njoki z regratom in pršutom

leo caharija Foto: Leo Caharija
leo caharija Foto: Leo Caharija

250 g krompirja

60 g ostre moke

10 g pšeničnega zdroba

30 g regrata

30 g pršuta

pol jajca

ščepec soli

40 g masla

100 ml vode od njokov

60 g parmezana

Neolupljen krompir pečemo v pečici na 145 stopinj Celzija približno 45 minut. Ko je pečen, ga olupimo in pretlačimo. Med tem v vrelem kropu oparimo regrat, ga nato v mrzli vodi ohladimo. V ponvi hrustljavo opečemo rezine pršuta. Pretlačen krompir, moko, zdrob, grobo nasekljan regrat, na manjše koščke nasekljan hrustljavo opečen pršut in jajce zamesimo v krompirjevo zmes. Razvaljamo in oblikujemo poljubne njoke, ki jih skuhamo v slanem kropu. V ponvi stopimo maslo, dolijemo nekoliko vode, v kateri so se kuhali njoki, in nekoliko sotiramo. Omako gostimo z ribanim parmezanom. Jed lahko še dodatno okrasimo z regratom in hrustljavo pečenim pršutom. Njoke pa lahko lahko ponudimo tudi s sirovo omako.


Najbolj brano