Krog favoritov za najboljšo istrsko klobaso se oži

V petek bo v gostilni Karjola v Marezigah še zadnje od petih predtekmovanj 2. festivala istrske klobase.

ISTRA > V gostilni Jakomin v Kubedu je bilo na drugem klobasarskem srečanju prejšnji petek v konkurenci 14 klobas. Za najboljšega je bil izbran izdelek Dejana Vivode iz Kopra, lanski zmagovalec Robi Franca iz Gračišča je osvojil drugo mesto, tretja je bila klobasa Dejana Črnaca iz Popeter. Dan kasneje je bilo na turistični kmetiji Tonin v Pučah 16 vzorcev, od tega trije iz hrvaškega dela Istre. Največ točk strokovne komisije, ki jo je vodil mesar Zorko Vergan s Plavij, je prejel izdelek Davorja Šantiča iz Kopra, drugo mesto klobasa Franca Jelušiča iz Slop v Brkinih in tretje klobasa domače hiše, nagrado je prevzel Nevijo Pucer. Prihodnji ponedeljek bo komisija dosedanjih predsednikov komisij pod vodstvom strokovnjaka za suhe mesnine dr. Stanislava Renčlja izbrala najboljše med klobasami, ki so se uvrstile v finalno tekmovanje, dan kasneje bo svoj izbor opravila še novinarska komisija. Razglasitev rezultatov bo na sklepni prireditvi v Vinakoprovi Hiši refoška v četrtek, 26. februarja ob 18. uri. Na fotografiji: utrinek s pokušine tekmovalnih klobas na turistični kmetiji Tonin v Pučah.


Najbolj brano