• Romuni so prikolesarili skoraj do cilja.
  Romuni so prikolesarili skoraj do cilja.
 • Na znamenito zgodovinsko regato, ki je leta 2001 štela že krepkih 700 let, so 
Benečani prvič v zgodovini medse povabili tudi tuje ribiče - iz Kopra in Umaga.
  Na znamenito zgodovinsko regato, ki je leta 2001 štela že krepkih 700 let, so Benečani prvič v zgodovini medse povabili tudi tuje ribiče - iz Kopra in Umaga.
 • Na Goriškem so želeli zagotoviti nemoteno oskrbo s pitno 
vodo  za celotno obrobje mesta, tudi v Ravnici in nekaterih 
zaselkih v Kromberku.
  Na Goriškem so želeli zagotoviti nemoteno oskrbo s pitno vodo za celotno obrobje mesta, tudi v Ravnici in nekaterih zaselkih v Kromberku.
 • V koprsko pristanišče so s hrvaško ladjo, ki je plula pod 
liberijsko zastavo, pripeljali 35 helikopterjev in opremo za 
deseti kontingent ameriške vojske v Bosni in Hercegovini.
  V koprsko pristanišče so s hrvaško ladjo, ki je plula pod liberijsko zastavo, pripeljali 35 helikopterjev in opremo za deseti kontingent ameriške vojske v Bosni in Hercegovini.

Iz Romunije s kolesi

nedelja, 3. september 2017, 08:48

Koprski policisti so imeli v začetku septembra leta 2001 polne roke dela s prebežniki. S prav posebno karavano ilegalcev pa so imeli opravka njihovi novogoriški kolegi, ki so blizu meje z Italijo zalotili 38 Romunov - na kolesih.

Romunski prebežniki so sicer povsem legalno vstopili v Slovenijo na mejnem prehodu Obrežje. Pripeljali so se s kolesi in na meji dejali, da se odpravljajo na turistično turo po deželi na sončni strani Alp. Prekolesarili so več kot 200 kilometrov, kampirali “na divje” in se po treh dneh znašli v Novi Gorici, od koder so se nameravali ilegalno podati v Italijo. Tik pred ciljem jim je namero preprečila slovenska policija in jih napotila iz države. NR


Povej naprej: