Istria gourmet festival v Rovinju

V ponedeljek je Istria Gourmet Festival v Rovinj pritegnil več kot 500 obiskovalcev, ki so se na celodnevni kreativni delavnici seznanili z vrhunskim hotelirstvom in gastronomijo.

 Tomaž Kavčič Foto: Dean Duboković
Tomaž Kavčič Foto: Dean Duboković

ROVINJ > V prvem delu festivala so predstavili nekaj primerov dobrih praks iz hotelirstva visoke kategorije, popoldne pa so oder zasedli vrhunski kuharski mojstri. Uvodni del je pripadel Niku Romitu, ki ima z gostilno Reale v osrednji Italiji tri michelinke. Sledilo je še nekaj vrhunskih mojstrov iz zahodne sosede, zaključno predavanje pa je imel Tomaž Kavčič iz gostilne Pri Lojzetu na Zemonu, ki je vsem gostom postregel svojo variacijo goveje juhe. Poudaril je, da ob sestavinah in kuharskih tehnikah presežek v restavraciji pomeni neposreden in topel stik z gosti, da ti čim bolj uživajo. NR


Najbolj brano