Fat Duck pri Marjanu Simčiču
Sobota
24. 06. 2016, 06.00
, posodobljeno: 02. 11. 2017, 23.03
Običajno gredo vinarji predstaviti svoje vino gostilničarjem, pogosto pa se tudi osebje kake restavracije odloči, da obišče območje in klet, kjer pridelujejo vino, ki jih navdušuje.
CEGLO
> V začetku tedna je petčlanska ekipa Fat Ducka iz britanskega Braya, kjer jedi ustvarja opevani Heston Blumenthal, obiskala Marjana Simčiča. Glavni somelje Isa Bal je bil navdušen tako nad vinogradi kot z degustacijo, ki je delno potekala “en primeur”, iz sodov, delno pa ob odkrivanju zdajšnjih in starejših polnitev. Gostitelj je posvetil največ pozornosti opisu opoke, tako zemlje, ki daje svojstven mineralni pečat briškim vinom, kot njegovi liniji vin, ki izražajo vso žlahtnost terroirja. Ob izkazanem spoštovanju rebuli, sauvignonu, chardonnayu in drugim polnitvam so se gostje najbolj navduševali nad modrim pinotom, rdečim stebrom vin Marjana Simčiča. TG