Čas je za golaž!

Razstavljavci na goriškem sejmišču si zagotovo obetajo, da bodo ta konec tedna sklenili kak dober posel, toda mnoge obiskovalce privabi navidezno postranska ponudba, že tretji goriški “spopad” golažev.

 Roberto Gruden  Foto: Toni Gomišček
Roberto Gruden  Foto: Toni Gomišček

GORICA > Za pripravo kulinarične dediščine rajnke Avstro-Ogrske skrbi Roberto Gruden iz Milj, ki predstavlja golaž po madžarsko, goriško in slovensko. “Vsak gostilničar je imel svoj recept in v vsaki hiši je bil golaž nekoliko drugačen. Poenotil sem način predstavitve, torej velikost kosov mesa in razmerje mesa in omake, sicer pa se moji goriški, madžarski in slovenski golaž razlikujejo po uporabljenih začimbah in prilogah (krompir, špeclji in kruhovi cmoki), v slovenskem pa je poleg junetine nekaj svinjine,” pravi mojster, ki skrbi tudi za pripravo palačink brez glutena (z riževo moko). Sejem Expo{me}go bo na goriškem sejmišču odprt še danes do 20. ure. Vstop je prost. TG


Najbolj brano