Recept: Svinjska ribica, krema belega fižola, mlada čebula in ješprenčkov ocvrtek

jaka jeraša
jaka jeraša 

Sestavine

> svinjska ribica

> beli fižol

> mlada čebula

> ješprenj

> maslo

> jajca

> parmezan

> drobtine

Priprava

Svinjsko ribico očistimo, zavijemo v prozorno folijo, damo v vrečko in potopimo v vročo vodo (58 stopinj Celzija) za 45 minut. Beli fižol namočimo čez noč, naslednji dan ga skuhamo v kombinaciji suhe juhe, mesne osnove in vode, zmiksamo in precedimo. Mlado čebulo očistimo, blanširamo v slanem kropu dve minuti in popečemo. Ješprenj skuhamo, na pol ohladimo, dodamo maslo, rumenjake, parmezan in malo moke. Oblikujemo kroglice, povaljamo v drobtinah in ocvremo.

Recept je pripravil kuharski mojster Sebastijan Kovačič iz Hiše Torkla iz Kort nad Izolo.


Najbolj brano