Recept: Svinjska ribica, krema belega fižola, mlada čebula in ješprenčkov ocvrtek
Kulinarika
21. 05. 2017, 11.25
, posodobljeno: 25. 11. 2018, 09.28
Sestavine
> svinjska ribica
> beli fižol
> mlada čebula
> ješprenj
> maslo
> jajca
> parmezan
> drobtine
Priprava
Svinjsko ribico očistimo, zavijemo v prozorno folijo, damo v vrečko in potopimo v vročo vodo (58 stopinj Celzija) za 45 minut. Beli fižol namočimo čez noč, naslednji dan ga skuhamo v kombinaciji suhe juhe, mesne osnove in vode, zmiksamo in precedimo. Mlado čebulo očistimo, blanširamo v slanem kropu dve minuti in popečemo. Ješprenj skuhamo, na pol ohladimo, dodamo maslo, rumenjake, parmezan in malo moke. Oblikujemo kroglice, povaljamo v drobtinah in ocvremo.
Recept je pripravil kuharski mojster Sebastijan Kovačič iz Hiše Torkla iz Kort nad Izolo.