Kulinarika
četrtek, 25. maj 2017

Bogataj: Dogodek v Vatikanu nas mora strezniti

Dilema o tem, ali sta Melania Trump in papež Frančišek nedavno govorila o potici ali pici, ki je sprožila zanimanje svetovnih medijev, je opozorilo, kako pomembno je vlagati v promocijo naših posebnosti, ...

Kulinarika
četrtek, 25. maj 2017

Massimo Bottura v petek na Odprti kuhni

V Ljubljano v petek prihaja Massimo Bottura iz Osterie Francescane v Modeni, ki je bila lani v izboru 50 Best Restaurants izbrana za najboljšo restavracijo na svetu, letos pa je pristala na drugem mestu, ...

Kulinarika
sobota, 20. maj 2017

Edinstven in zrel kot dobro vino

Dvorec Zemono je bil minuli konec tedna prizorišče festivala vina in kulinarike Okusi Vipavske. Letošnji, že enajsti po vrsti, je bil po mnenju organizatorjev in sodelujočih presežek v vseh pogledih. ...

Kulinarika
nedelja, 14. maj 2017

Bunker v Nabrežini vabi tudi ljubitelje vina

Danijel Lovrečič, ki je nadgradil družinsko gostinsko tradicijo, je spomladi stopil korak naprej. Bunker, kot se imenuje njegova postojanka v središču Nabrežine, se je v minulem desetletju uveljavil ...

Kulinarika
nedelja, 14. maj 2017

V središču Pulja so odprli muzej istrskega oljčnega olja

V središču Pulja so v torek odprli Museum Olei Histriae, muzej, posvečen istrskemu oljčnemu olju.

Kulinarika
petek, 12. maj 2017

Frtalja za šolarje iz Washingtona

Letošnji dan hrane so v Washingtonu obeležili s tradicionalnimi slovenskimi jedmi, ki so jih ponudili v 113 javnih šolah.

Kulinarika
četrtek, 11. maj 2017

Ne le praksa, tudi teorija

V soboto bo v Volčjem Gradu Kulinartfest, sejem kuharskih in sorodnih knjig, v nedeljo in ponedeljek pa na Zemonu Okusi Vipavske.

Kulinarika
četrtek, 27. april 2017

Jutri na festival oranžnih vin (video)

Manziolijev trg v Izoli bo jutri prizorišče že šestega Festivala oranžnih vin. Na njem se bo med 13. in 21. uro s svojimi belimi maceriranimi vini predstavilo 59 vinarjev iz Slovenije, Italije, Avstrije, ...