Zdravje
ponedeljek, 20. marec 2017

Italijani so najbolj zdrav narod na svetu

Posebna lestvica Bloomberga, s katero ocenjujejo dolžino in kakovost življenja, je Italijane postavila na prvo mesto. Ti so, kljub ekonomskim težavam, bolj zdravi kot Američani, Kanadčani in Britanci, ...

Kulinarika
ponedeljek, 13. marec 2017

5 napak pri pripravi lazanje

Lazanjo lahko pripravimo tako ali drugače, je pa nekaj napak pri pripravi, ki lahko pokvarijo končno podobo.

Kulinarika
četrtek, 9. marec 2017

Festival malvazije

Z daljšimi dnevi in prvimi znanilci pomladi se začenja tudi sezona gastronomskih prireditev. Že od jutri številni gostinci vabijo na spomladanski Teden restavracij, v nedeljo in ponedeljek pa vinarji ...

Kulinarika
sreda, 8. marec 2017

8 napak pri pripravi pice

Obstaja veliko vrst pice in vsak ima svojo najljubšo. Za mnoge je priprava pice doma pravi ritual.

Kulinarika
torek, 7. marec 2017

Začenja se spomladanski Teden restavracij

Od 10. do 19. marca bodo na svoj račun ponovno prišli ljubitelji dobre hrane. Konec tedna se namreč začenja zelo uspešen slovenski kulinarični projekt Teden restavracij, v katerega je letos vključenih ...

Kulinarika
sreda, 1. marec 2017

Glavina in Kante, vicešampiona Splita

V dalmatinski prestolnici so v soboto podelili priznanja v letošnjem, že 14. ocenjevanju deviških oljčnih olj Maslina Split. Slovenski oljkarji so prejeli veliko priznanj, najvišji, vicešampionska naslova, ...

Kulinarika
ponedeljek, 20. februar 2017

6 napak pri kuhanju testenin

Testenine so najbolj poznana italijanska jed. Obstaja jih veliko vrst, prav tako je veliko receptov, kako jih pripraviti. Kljub navidezni enostavnosti pa lahko pri kuhanju testenin naredimo več napak, ...

Kulinarika
torek, 14. februar 2017

10 napak pri kuhanju rižote

Rižota je ob testeninah ena najbolj priljubljenih italijanskih jedi. Vendar pa njena priprava ni zelo preprosta, saj lahko hitro storimo napako, zaradi katere rižota ne bo taka, kot smo želeli. Seznam ...

Kulinarika
nedelja, 5. februar 2017

Z občutkom za estetiko

Imeti restavracijo v Novi Gorici, pravzaprav v obrtno-trgovskem predmestju, zagotovo ni bil življenjski cilj Uroša Fakuča. Raje bi jo imel v Brdih, kjer je sicer tudi napravil prve korake. Tako v življenju ...

Kulinarika
sreda, 1. februar 2017

Hrvati dobili Michelinov vodič in prvo zvezdico

Hrvaška je ponovno prehitela Slovenijo. Dobili so Michelinov vodič, sicer v spletni obliki, in tudi prvo Michelinovo zvezdico.