Kulinarika
ponedeljek, 16. januar 2017

V Trstu vse pripravljeno za Eataly (foto)

Jutri bodo v Trstu svečano odprli težko pričakovano gastronomsko trgovsko središče Eataly. V nekdanjih skladiščih vina na osrednjem tržaškem nabrežju je na več kot 3000 kvadratnih metrih v treh etažah ...

Kulinarika
ponedeljek, 26. december 2016

Živijo! na Oslavju

Suzana in Saša Radikon, vdova in sin letos preminulega vinarja Stanka Radikona, sta v torek na njihovo domačijo povabila Stankove somišljenike v pridelavi vin iz Italije in Slovenije.

Kulinarika
ponedeljek, 26. december 2016

Vodilni iz primorskih živilskih podjetij snujejo povezovanje

Predstavniki večine velikih živilskih podjetij s Primorske se zadnja leta sestajajo in tudi snujejo skupne nastope. Zadnje letošnje srečanje so imeli nedavno na Hlevišah na Idrijskem, kjer jih je gostil ...

Kulinarika
petek, 11. november 2016

Bela so dobra, rdeča pa super

Danes so marsikje v vinorodnih krajih in tudi drugod krstili mlado vino, jutri se slavja ob jesenskem zahvalnem dnevu nadaljujejo. Vinogradniki in vinarji so s kakovostjo letošnjega pridelka zadovoljni, ...

Kulinarika
četrtek, 29. september 2016

Med najboljšimi vinskimi kletmi na svetu ponovno goriška Kabaj

Referenčna ameriška revija Wine & Spirits je objavila tradicionalno lestvico najboljših vinskih kleti na svetu, med katerimi se je znašla goriška Kabaj iz Šlovrenca.

Kulinarika
nedelja, 25. september 2016

700.000 ljudi, jedi z vsega sveta, zmagala pa je pleskavica (foto)

Festival Okusi ob meji je letos presegel lansko, že rekordno edicijo. Po prvih ocenah organizatorjev je bilo obiskovalcev za 25 odstotkov več. Številni so bili tudi obiskovalci iz Slovenije. V Novo ...

Kulinarika
sobota, 24. september 2016

Okusi na meji (ne)mogočega

Vonj po karameliziranem sladkorju se meša z dimom svinjske maščobe, ki se iz ražnjičev, pleskavic in odojkov cedi na žerjavico. Indijske začimbe dražijo nosnice, še bolj kuhana kisla repa. Vetrič raznaša ...

Kulinarika
ponedeljek, 20. junij 2016

Po izjemnem odzivu se v sredo v Novo Gorico ponovno vrača Odprta kuhna

V Novi Gorici bo v sredo, 22. junija, ponovno gostovala najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas Odprta kuhna, ki se v mesto vrtnic vrača po izjemno uspešni majski premieri, so sporočili organizatorji. ...

Kulinarika
torek, 14. junij 2016

Najboljša restavracija na svetu je v Modeni

Najboljša restavracija na svetu je Osteria Francescana iz Modene, je razglasila žirija v New Yorku. Na drugo mesto lestvice 50 najboljših restavracij na svetu se je uvrstila restavracija El Celler ...

Kulinarika
sreda, 4. maj 2016

Napovednik za Chef's Table 2 odpre smaragdna Soča (video)

27. maja bo na Netflixu startala druga sezona kulinarične dokumentarne serije Chef's Table, v kateri je med šestimi izbranimi kuharskimi mojstri tudi Ana Roš iz Hiše Franko v Kobaridu. Netflix je pred ...