• Andreja Poljanec: “Starševstvo nikakor ne more biti še tako dober skupek pravil in smernic, ampak ga moraš  vedno prilagajati vsakemu otroku posebej. Jaz, ki jih imam pet, nikakor ne morem istega materinstva razvijati ob vsakem od njih. Ker sploh ne deluje.”
    Andreja Poljanec: “Starševstvo nikakor ne more biti še tako dober skupek pravil in smernic, ampak ga moraš vedno prilagajati vsakemu otroku posebej. Jaz, ki jih imam pet, nikakor ne morem istega materinstva razvijati ob vsakem od njih. Ker sploh ne deluje.”
    Foto: Borut Zivulovic

“Pri starševstvu je pomemben čustven stik z otrokom”

petek, 6. oktober 2017, 06:03

O vzgoji otrok je bilo prelitega že veliko črnila. Dejstvo je, da popolnih staršev ni, je pa na voljo ogromno napotkov, ki mamam in očetom lahko pomagajo biti dober starš. A katerega upoštevati? Številni strokovnjaki opozarjajo, koliko škode je povzročila permisivna vzgoja, ki je bila v sedemdesetih in osemdesetih letih pravi hit, a tudi preveč avtoritarna vzgoja ni dobra za razvoj otroka. Ob tednu otroka, ki ga obeležujemo ta teden, smo se o vzgoji med popustljivostjo in strogostjo pogovarjali z dr. Andrejo Poljanec, specialistko zakonske in družinske terapije, ki se strokovno posveča predvsem raziskovanju starševstva ter širjenju ideje rahločutnih in razvijajočih se odnosov v družini, odnosu do sebe ter do drugih ljudi.

> Ste se, ko ste pri 23 letih prvič postali mama, sploh zavedali, kako pomembna vloga vas čaka? “Kje pa! Edina šola, ki jo dobiš ...

Paket Mesečno
Osnovni paket že od 6,99€
Regionalni paket že od 7,99€
Modri paket že od 8,99€
Popolni paket že od 9,99€
Dnevni paket 1,99€
Popolni plus PDF že od 19,99€
Vse cene vsebujejo 22% DDV. Založnik si pridržuje pravico spreminjati nabor rubrik.

Podrobne informacije o naročniških paketih.


Povej naprej: