• V Ljubljani so knjigo Mateja Šurca (drugi z desne) Prevarana Slovenija ob njem predstavili še Erik Valenčič, Zdenko Čepič, Draga Potočnjak in Dragan Petrovec (z leve).
  V Ljubljani so knjigo Mateja Šurca (drugi z desne) Prevarana Slovenija ob njem predstavili še Erik Valenčič, Zdenko Čepič, Draga Potočnjak in Dragan Petrovec (z leve).
  Foto: Borut Krajnc
 • Matej Šurc: “Če se iz zgodovine nič ne naučimo, 
smo vedno obsojeni na njeno ponavljanje. A 
zgodovina je učiteljica vedno le za tiste, ki se želijo 
učiti.”
  Matej Šurc: “Če se iz zgodovine nič ne naučimo, smo vedno obsojeni na njeno ponavljanje. A zgodovina je učiteljica vedno le za tiste, ki se želijo učiti.”
  Foto: Borut Krajnc
 • Predstavitev knjige Prevarana Slovenije Mateja Šurca je 
pritegnila veliko poslušalcev.
  Predstavitev knjige Prevarana Slovenije Mateja Šurca je pritegnila veliko poslušalcev.
  Foto: Borut Krajnc

Domoljubje, zapisano z ničlami

petek, 4. marec 2016, 15:12

“Patriotizem? S koliko ničlami se zapiše ta beseda?” Gotovo poznate tale primerek alanfordovskega humorja Številke Ena, ko mu za reševanje primera namesto plačila ponujajo občutek za domoljubje. Novinar Matej Šurc si je prav ta citat, v katerega je ovita misel, da nič ni zastonj, niti domoljubje, sposodil za podnaslov svoje zadnje knjige Prevarana Slovenija - Domoljubje, zapisano z ničlami. S knjigo, ki je konec februarja izšla pri založbi Sanje, želi nazorno - podkrepljeno z dokumenti in pričevanji - razgaliti, kako se je z ničlami pisalo tudi slovensko domoljubje v času osamosvajanja Slovenije.

Slovenski literati so v svojih delih velikokrat ujeli značilnosti slovenskega naroda in zaslutili njegovo prihodnost. Tudi Fran Milčinski, ki s citatom ...

Paket Mesečno
Osnovni paket že od 6,99€
Regionalni paket že od 7,99€
Modri paket že od 8,99€
Popolni paket že od 9,99€
Dnevni paket 1,99€
Popolni plus PDF že od 19,99€
Vse cene vsebujejo 22% DDV. Založnik si pridržuje pravico spreminjati nabor rubrik.

Podrobne informacije o naročniških paketih.


Povej naprej:

 

Mnenja