Novogoriški študentje vinogradništva in vinarstva vnovič na natečaju Lidlov mladi vinar

Lidl Slovenija je že tretje leto zapored za študente vinogradništva in vinarstva pripravil natečaj, na katerem sodelujoči nadgradijo svoja znanja in pridobijo dragocene izkušnje pri pridelavi ter negi vina »od trte do soda«. Podjetje v sodelovanju slovenskimi fakultetami, med katerimi je tudi Visoka šola za vinarstvo in vinogradništvo Univerze v Novi Gorici, tako skozi zanimivo in poučno tekmovanje prispeva k izboljšanju prepoznavnosti slovenskih vin in vinorodnih okolišev.

 Foto: Marko Pigac/Mp Produkcija
Foto: Marko Pigac/Mp Produkcija

Natečaj del pobude Ustvarimo boljši svet

Natečaj predstavlja enega izmed korakov v uresničevanju trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet, v kateri Lidl Slovenija združuje aktivnosti, ki jih izvaja kot zdravo, zeleno in odgovorno podjetje. »Letos smo natečaj nadgradili, saj želimo, da študentje poleg pridelave in nege vina razmišljajo tudi o tem, kako predstaviti svoje vino kupcem. Slednje je pomemben del uspešne vinarske poti, zato smo v sodelovanju z našim partnerjem P&F Wineries Jeruzalem Ormož za študente pripravili izobraževanje o trženju vin,« je povedala Tina Cipot iz Lidla Slovenije in dodala, da se v podjetju zavedajo, koliko truda je vloženega v pridelavo odličnega vina in njegovo promocijo.

S tem namenom Lidl Slovenija že vrsto let sodeluje s slovenskimi vinarji pri prodaji njihovih vin in jim tako zagotavlja prepoznavnost med svojimi kupci. In ker je za razvoj kakovosti pomembna spodbuda na začetku vinarske poti, predstavlja natečaj Lidlov mladi vinar odlično priložnost za bodoče vinogradnike in vinarje ter zgleden primer sodelovanja med gospodarsko družbo in izobraževalnimi ustanovami na področju vinogradništva in vinarstva.

Zaključek natečaja in razglasitev najboljših

Za najboljše mlado vino se letos potegujejo štiri ekipe s treh fakultet. Med njimi tudi ekipa Lanthierijeve zvezde s svojim zelenom, ki jo sestavljajo študentje Visoke šole za vinarstvo in vinogradništvo Univerze v Novi Gorici. Ti se merijo z dvema ekipama Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, ki pridelujeta rebulo, ter ekipo Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, ki prideluje sauvignon.

Zmagovalna ekipa, ki bo pridelala najboljše vino na ravni fakultete, bo za nagrado prejela ekskurzijo v tujo vinorodno deželo. Študentje, ki bodo dosegli najboljšo oceno tako za vino kot trženjski načrt, bodo od podjetja Lidl Slovenija prejeli denarno nagrado v višini 1.000 evrov, od partnerja P&F Wineries Jeruzalem Ormož pa enomesečno plačano pripravništvo.

Vabljeni na razglasitev najboljših Lidlovih mladih vinarjev, ki bo potekala ob otvoritvi Slovenskega festivala vin , 19. novembra 2015, ob 15. uri v Ljubljani.

O izkušnjah, ki so jih študenti pridobili skozi celoten natečaj, si lahko preberete na blogu Lidlov mladi vinar.


Najbolj brano