Židan: Veseli smo vsakega poslanca

Predsedujoči SD Dejan Židan se je v prvem odzivu po zaprtju volišč zahvalil vsem voliLcem, ki so oddali glas SD, saj da so veseli vsakega poslanca, ki jih bo zastopal v DZ. Napovedal je, da se bodo še naprej trudili, da bo v državi prisotna stabilnost in skrb za ljudi. Po vzporednih volitvah je SD tokrat dosegel najslabši rezultat na volitvah.

Predsedujoči SD Dejan Židan se je v prvem odzivu po zaprtju volišč zahvalil vsem voliLcem, ki so oddali glas SD, saj da so veseli vsakega poslanca, ki jih bo zastopal v DZ Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Predsedujoči SD Dejan Židan se je v prvem odzivu po zaprtju volišč zahvalil vsem voliLcem, ki so oddali glas SD, saj da so veseli vsakega poslanca, ki jih bo zastopal v DZ Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Židan je tudi čestital vsem strankam, ki so se uspele prebiti v DZ. Glede prihodnjega vodenja SD je napovedal, da bo kongres stranke v šestih mesecih in da bo takrat vse znano. Na tokratnih volitvah je SD nastopila na skupni listi s stranko Solidarnost.

Po rezultatih vzporednih volitev bi se SD s 5,8-odstotno podporo uvrstila na peto mesto, dobili bi pet poslancev v DZ. Za stranko je izid tokratnih volitev najslabši doslej. SD je bila zmagovalka parlamentarnih volitev leta 2008, ko je zanjo glasovalo 30,45 odstotka volivcev in je bila v parlamentu zastopana z 29 poslanci. Na zadnjih volitvah leta 2011 pa je z 10,52-odstotno podporo zasedla deset poslanskih mest.

STA


Najbolj brano