S peticijo proti supernebotičniku

Združena levica je na pobudo koprskih občanov sprožila peticijo Ohranimo Mediteran, preprečimo nebotičnik, s katero med drugim zahtevajo poročilo o doslej porabljenem proračunskem denarju za projekt nebotičnika in preusmeritev denarja za konkretne potrebe občanov. Pod peticijo se je do danes podpisalo več kot 700 ljudi.

Združena levica je na pobudo koprskih občanov sprožila peticijo Ohranimo Mediteran, preprečimo nebotičnik Foto: STA
Združena levica je na pobudo koprskih občanov sprožila peticijo Ohranimo Mediteran, preprečimo nebotičnik Foto: STA

KOPER > Kot je na današnji novinarski konferenci poudaril kandidat Združene levice za poslanca Matej T. Vatovec, načrtovan nebotičnik v Kopru predstavlja nesmotrno porabo javnega denarja ter zgrešeno vizijo z okoljskega in prostorskega vidika.

Lara Jankovič je izpostavila, da je nastopil skrajni čas za spremembo politike in ne le obrazov. Po njenem prepričanju je treba nemudoma končati varčevalne ukrepe in divjo privatizacijo ter zagotoviti, da bodo ljudje za svoje delo pošteno plačani in da bodo s tem lahko dostojno preživeli.

Jadranka Vesel je ostro nasprotovala prodaji podjetij v državni lasti, glede morebitne podelitve koncesije za upravljanje s koprskim pristaniščem tujcem pa je ocenila, da bi bilo to "tako, kot vodne vire dajati v koncesijo".

Proti vsakršni privatizaciji javnih storitev, kot so izobraževanje, zdravstvo, sociala in kultura, pa je nastopila Asta Vrečko. Omenjeni sektorji se ne smejo podrejati tržni logiki, v Združeni levici pa si bodo prizadevali, da bodo te storitve ostale kakovostne, dostopne in javne.

Obstoječo proračunsko luknjo bi po mnenju Maje Tašner Vatovec lahko napolnili z uvedbo pravične, to je progresivne obdavčitve. Prav tako bi bilo treba znižati stopnjo DDV in vpeljati mehanizme, ki bi preprečili odhod kapitala v davčne oaze, je dejala.

Stojan Spetič je kot možnost omenil krčenje vojaških stroškov in preoblikovanje Slovenske vojske. Ob tem je izpostavil tudi dejstvo, da Slovenija nima samostojne zunanje politike.

STA


Najbolj brano