Prvi dan predčasnih volitev glas oddal odstotek volilcev

Pred nedeljskimi parlamentarnimi volitvami je prvi dan predčasnega glasovanja, v torek, svoj glas oddalo 18.470 volilcev oziroma 1,08 odstotka vseh volilnih upravičencev. Predčasno glasovanje je mogoče še danes in v četrtek, med 7. in 19. uro.

Pred nedeljskimi parlamentarnimi volitvami je prvi dan predčasnega glasovanja, v torek, svoj glas oddalo 18.470 volilcev oziroma 1,08 odstotka vseh volilnih upravičencev Foto: Leo Caharija
Pred nedeljskimi parlamentarnimi volitvami je prvi dan predčasnega glasovanja, v torek, svoj glas oddalo 18.470 volilcev oziroma 1,08 odstotka vseh volilnih upravičencev Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Prvi dan predčasnega glasovanja je na letošnjih predčasnih volitvah glasovalo 60,21 odstotka vseh, ki so predčasno glasovali v treh dneh na predčasnih volitvah v državni zbor leta 2011. Tedaj je namreč skupaj v treh dneh predčasno glasovalo 30.677 volilcev. Kot so sporočili iz Državne volilne komisije, to nakazuje, da bo letos na predčasnih volitvah svoj glas oddalo več volilcev kot leta 2011.

Predčasno glasovanje poteka na sedežih okrajnih volilnih komisij. Tam, kjer volilne komisije nimajo svojega sedeža, pa volilci glas lahko oddajo na upravnih enotah - to je v primeru Cerknice, Dravograda in Metlike. Volišča za predčasno glasovanje bodo odprta še danes in v četrtek, med 7. in 19. uro.

Volilci lahko na predčasnem glasovanju glasujejo le na tisti volilni komisiji, na območju katere imajo stalno prebivališče, sicer pa je glasovanje povsem enako kot na dan volitev.

Pred nedeljskimi volitvami je še danes moč zahtevati nekatere posebne oblike glasovanja. Volilci se lahko prijavijo za glasovanje zunaj kraja stalnega prebivališča, glasovanje na domu ter glasovanje na voliščih, namenjenim invalidom.

STA


Najbolj brano