Predvolilna pravila PN za lokalne volitve 2014

Pred začetkom volilne kampanje za redne lokalne volitve v občinske svete in redne volitve županov, ki so razpisane za 5. oktober 2014, v skladu s 6. členom zakona o volilni in referendumski kampanji objavljamo pravila uredništva Primorskih novic (PN) v času volilne kampanje.

 Foto: Stanko Gruden
Foto: Stanko Gruden

PN so nestrankarski dnevni časopis, ki namenja osrednjo pozornost dogajanju na Primorskem, zato bodo v predvolilnem obdobju enakovredno obravnavale vse stranke, liste in kandidate. Predvolilno dogajanje bomo spremljali, o njem poročali in komentirali po lastni presoji in v obsegu, ki je v skladu z uredniško politiko PN.

Brezplačnih reklamnih sporočil kandidatov, strank in list ne bomo objavljali, prav tako ne drugih sporočil, za katera bomo ocenili, da je njihov namen predvolilni. Predvolilne programe političnih strank in list ter kandidatov bomo objavljali le kot plačane oglase po veljavnem ceniku PN, v skladu s 7. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji bomo volilne oglaševalske vsebine objavili z navedbo naročnika. Plačani oglasi se bodo tudi grafično razlikovali od novinarskih prispevkov.

Pri predstavljanju uradnih stališč strank, list in kandidatov si v uredništvu pridržujemo pravico do presoje glede objave, krajšanja, smiselnega povzemanja, obdelave in opremljanja. V času volilne kampanje ne bomo objavljali prispevkov kandidatov, zunanjih sodelavcev in bralcev, za katere bomo ocenili, da predstavljajo predvolilno propagando. Z doslednim upoštevanjem pravil želi uredništvo Primorskih novic zagotoviti enakopravnost vseh kandidatov, političnih strank, list in predlagateljev kandidatov pri predvolilnih predstavitvah. Enaka pravila veljajo tudi za spletni portal Primorskih novic in ostale edicije PN.

UREDNIŠTVO PN


Najbolj brano