Predčasno glasovalo skoraj 2,5 odstotka vseh volilcev

Pred nedeljskimi parlamentarnimi volitvami je v dveh dneh glas predčasno oddalo 43.535 volilcev oziroma 2,45 odstotka vseh volilnih upravičencev. Na Državni volilni komisiji (DVK) pričakujejo, da bodo volišča tudi danes dobro obiskana, zato prosijo volilce za strpnost, če bodo morali na posameznih voliščih nekoliko počakati na glasovanje.

Pred nedeljskimi parlamentarnimi volitvami je v dveh dneh glas predčasno oddalo  43.535 volilcev oziroma 2,45 odstotka vseh volilnih upravičencev Foto: Leo Caharija
Pred nedeljskimi parlamentarnimi volitvami je v dveh dneh glas predčasno oddalo 43.535 volilcev oziroma 2,45 odstotka vseh volilnih upravičencev Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > V dveh dneh predčasnega glasovanja, v torek in sredo, je na letošnjih predčasnih volitvah glasovalo 41 odstotkov več volivk in volivcev, kot jih je glas predčasno oddalo v treh dneh na volitvah leta 2011. Tedaj je skupaj v treh dneh glasovalo 30.677 volivcev.

Ta podatek že dokazuje, da bo letos predčasno glasovalo bistveno več volilcev kot na predčasnih volitvah v državni zbor leta 2011, so sporočili iz Državne volilne komisije.

Predčasno glasovanje je mogoče še danes do 19. ure na sedežih okrajnih volilnih komisij. Tam, kjer volilne komisije nimajo svojega sedeža, pa volilci glas lahko oddajo na upravnih enotah - to je v primeru Cerknice, Dravograda in Metlike.

Volilci lahko na predčasnem glasovanju glasujejo le na tisti volilni komisiji, na območju katere imajo stalno prebivališče, sicer pa je glasovanje povsem enako kot na dan volitev.

STA


Najbolj brano