• Na volišču dvorane Rdečega križa v Izoli bodo v nedeljo odločali tudi o  članih sveta KS Staro mesto
    Na volišču dvorane Rdečega križa v Izoli bodo v nedeljo odločali tudi o članih sveta KS Staro mesto
    Foto: Zdravko Primožič/Fpa

Ob volitvah župana tudi o članih ene KS

petek, 17. oktober 2014, 12:56

Ko bodo Izolani v nedeljo izbirali župana, med Igorjem Kolencem in Brankom Simonovičem, bodo na volišču dvorane Rdečega križa odločali tudi o članih sveta KS Staro mesto.

IZOLA > Tam bodo ponovili volitve, a le v delu, ki se nanaša na šest članov sveta KS. Sedmo članico, predstavnico italijanske skupnosti, so izbrali že v prvem krogu volitev - Diano Chicco.

Ponovnemu glasovanju botrujeta dve okoliščini. Dva kandidata (Sandra Prašnikar in Renato Vouk) sta dobila enako število glasov. Poleg tega je občinska volilna komisija naknadno ugotovila, da je na volišču v dvorani Rdečega križa prišlo do napake. Glasovanje so omogočili tudi varovancu iz doma upokojencev, ki v izolski občini nima stalnega prebivališča, ampak zgolj začasno.

Igor Kolenc in Branko Simonovič bosta rezultate volitev tudi tokrat čakala v isti ulici, Ljubljanski, drug od drugega oddaljena le nekaj metrov.

Predčasnih volitev se je po navedbah občinske volilne komisije v sredo in včeraj do 16.30 udeležilo 360 občanov. V prvem krogu je predčasno glasoval 501 Izolan od skupaj 13.523 volilnih upravičencev. Volitev se jih je skupaj udeležilo 5685. MC


Povej naprej: