Novakova: NSi ne sili v vlado za vsako ceno

Predsednica NSi Ljudmila Novak pravi, da zaenkrat še niso dobili nobene ponudbe za sodelovanje v novi vladi. Če jo bodo, jo bodo preučili in pogledali, kdo so še morebitni drugi partnerji.

Predsednica NSi Ljudmila Novak pravi, da zaenkrat še niso dobili nobene ponudbe za sodelovanje v novi vladi Foto: STA
Predsednica NSi Ljudmila Novak pravi, da zaenkrat še niso dobili nobene ponudbe za sodelovanje v novi vladi Foto: STA

LJUBLJANA > Ljudmila Novak je dodala, da v NSi ne silijo za vsako ceno v vlado. Sicer pa stranka pri pogajanjih ne bo odstopala od bistvenih poudarkov programa.

Če bo NSi dobila ponudbo za sodelovanje v prihodnji vladi, bodo po besedah Novakove preverili, ali se programi morebitnih partneric v vladi stikajo in ali je mogoče skleniti trdno koalicijo ali ne. “Vemo, da ne bo enostavno, in koalicija mora biti trdna, če želi dobro voditi Slovenijo,” je dejala v izjavi ob robu seje izvršilnega odbora stranke, na kateri analizirajo rezultate volitev.

Dejala je tudi, da pri morebitnih pogovorih NSi ne bo odstopala od privatizacije, saj se jim zdi zelo pomembno, da država izstopi iz lastništva podjetij glede na to, da ima Slovenija velik dolg. Podjetja morajo pridobiti odgovorne lastnike, je poudarila.

Prav tako je med bistvenimi točkami programa NSi poenostavitev postopkov, da bi v državi lažje prišli do delovnih mest, do različnih dovoljenj, itd. Vztrajali bodo tudi pri nižjih davkih, saj po njenih besedah lahko le to zažene gospodarstvo, s čimer se odpirajo nova delovna mesta.

Po delnih neuradnih izidih predčasnih parlamentarnih volitev je NSi dobila 5,53-odstotno podporo volivcev oz. pet sedežev v parlamentu. S tem je v primerjavi s prejšnjimi volitvami prejela en poslanski sedež več.

STA


Najbolj brano