Največ je zbrala SDS

Glasove, oddane na predčasnih državnozborskih volitvah, so prešteli tudi na diplomatskih predstavništvih v tujini, kjer je bilo mogoče glasovati.

Največ glasov na predčasnih državnozborskih volitvah na diplomatskih predstavništvih v tujini je zbrala stranka SDS (na fotografiji predsednik stranke Janez Janša) Foto: Leo Caharija
Največ glasov na predčasnih državnozborskih volitvah na diplomatskih predstavništvih v tujini je zbrala stranka SDS (na fotografiji predsednik stranke Janez Janša) Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Kot so sporočili iz državne volilne komisije, je v Clevelandu glasovalo 113 volivcev, v Trstu 290, v Torontu 182, v Beogradu 264, v Bruslju 207, v Buenos Airesu 867, v Sarajevu 80, v Skopju 60 in v Zagrebu 94, skupaj so torej zbrali 2157 glasovnic.

Daleč največ glasov je zbrala stranka SDS - 807, NSi 397, SMC 292, SD 108, ZaAB 103, Združena levica prav tako 103, PS 63, DeSUS 53 in SLS 38, ostale stranke, ki so sodelovale na volitvah, pa so na teh voliščih zbrale po manj kot 30 glasov. SDS in NSi sta sicer največ glasov zbrali v Buenos Airesu, SMC pa v Bruslju in Beogradu.

Glasovanje na diplomatskih predstavništvih razmerja med strankami ni spremenilo. Stranka SLS, za katero še vedno kaže, da se ni uvrstila v parlament, čaka na končne uradne rezultate, ki bodo predvidoma znani 21. julija. Takrat bosta izvršilni in glavni odbor stranke opravila analizo volitev.

NR


Najbolj brano