Miška županski kandidat SD v Novi Gorici

Na tradicionalnem srečanju SD v Solkanu so predstavili županske kandidate stranke na Goriškem. Za župansko mesto v Mestni občini Nova Gorica se bo na listi Socialnih demokratov potegoval Andrej Miška, ki je prepričan, da bo volivce prepričal z jasnimi idejami in predlogi kako vidi razvoj celotne Mestne Občine Nova Gorica.

Andrej Miška Foto: Leo Caharija
Andrej Miška Foto: Leo Caharija

SOLKAN > Program Andreja Miške in stranke SD je zasnovan tako, da je vsak projekt, ne glede na katerem področju dela je zastavljen, usmerjen k odpiranju novih delovnih mest in priložnosti za tiste, ki želijo delovna mesta odpirati. Program temelji na petih ciljih - Mestna Občina Nova Gorica naj postane gospodarsko razvita, turistično privlačna, zelena in energetsko učinkovita, prijetna za bivanje ter občanom prijazna. “Vsakega od teh ciljev bomo uresničevali z zelo konkretnimi, uresničljivimi projekti,” je na današnjem srečanju poudaril Miška.

Kandidat za župana je okrog sebe zbral ekipo ljudi, ki so se do sedaj že dokazali s svojim delom, da so vredni zaupanja in bodo izpolnili vsa pričakovanja do svojih volivcev, sokrajanov. Predvsem pa želijo novogoriško občino ponovno zapisati med najboljše v državi.

Kot nestrankarski kandidat s podporo SD bo v Občini Kanal ob Soči kandidiral Valter Reščič. V Občini Šempeter - Vrtojba si bo naklonjenost volivcev poskušal pridobiti Dejan Koglot, v Občini Miren - Kostanjevica pa Primož Nemec.

Srečanja v Solkanu se je udeležil tudi predsedujoči stranke SD Dejan Židan. Poudaril je, da si bodo v vladni koaliciji prizadevali za ljudi, koalicijski program, ki so ga izpogajali, je socialdemokratski, kljub temu pa bo za uresničitev vsega zapisanega potrebno še trdo delo.

Židan je poudaril še, da na srečanja SD povsod po Sloveniji prihaja več ljudi kot še pred leti, in pričakuje podporo na oktobrskih lokalnih volitvah, saj - kot pravi - imajo dobre županske kandidate in kandidate za mestne in občinske svetnike.

STA


Najbolj brano