Marentiču en glas več

Za župana občine Postojna je bil v drugem krogu volitev z enim glasom prednosti izvoljen Igor Marentič, ki je premagal dolgoletnega župana Jerneja Verbiča. Občinska volilna komisija je namreč preštela še po pošti prispele glasovnice in ugotovila, da je Marentič v volilni tekmi ostal v prednosti.

Igor Marentič je zmagal z enim glasom razlike Foto: Lori Ferko
Igor Marentič je zmagal z enim glasom razlike Foto: Lori Ferko

POSTOJNA > V Postojni je bil namreč izid nedeljskega drugega kroga županskih volitev najtesnejši med vsemi občinami. Kandidat skupine volilcev Marentič je dobil pet glasov več od dosedanjega župana Jerneja Verbiča, prav tako kandidata skupine volilcev.

Lista Skupaj-Poper, ki je predlagala dosedanjega župana Jerneja Verbiča, se je glede na tesen izid volitev odločila, da bo na občinsko volilno komisijo podala ugovor zaradi suma nepravilnosti pri delu volilnih organov. O tem, ali je zahteva za ponovno štetje upravičena, bo odločala občinska volilna komisija.

Zato bi lahko na izid odločilno vplivale glasovnice, prispele po pošti. Do danes do 12. ure jih je prispelo šest, občinska volilna komisija pa jih je preštela ob 14. uri. Kot je pojasnila predsednica občinske volilne komisije Mateja Geržina, je bilo med njimi pet glasov namenjenih Verbiču, eden pa Marentiču, kar pomeni, da je župan z enim samim glasom prednosti postal Marentič.

NR


Najbolj brano