Kaznovati škodljive poteze

“Pri upravljanju z državnim premoženjem v vseh teh letih manjka sistem odgovornosti, kar pomeni tudi kaznovanje za škodljive poteze. Ker tega ni, se nam dogaja razprodaja in uničevanje brez kakršnihkoli posledic,” opozarja predsednik stranke Verjamem Igor Šoltes.

V stranki Verjamem verjamejo, da bi njihov dolgoročno zastavljen program premaknil Slovenijo z mrtve točke Foto: Nace Novak
V stranki Verjamem verjamejo, da bi njihov dolgoročno zastavljen program premaknil Slovenijo z mrtve točke Foto: Nace Novak

NOVA GORICA >V Stranki Verjamem svoje kandidate predstavljajo v okviru kolesarske štafete, ki potuje po Sloveniji. Včeraj se je kolesarska karavana, ki verjame, ustavila v Ajdovščini in Novi Gorici, danes pa bo svojo pot nadaljevala po slovenski obali.

“Bistveno se nam zdi poudariti, da ne delamo na kratek rok in da so te volitve le ena od etap našega udejstvovanja, da oblikujemo in postavljamo strategijo Slovenije vsaj do leta 2025,” je v Novi Gorici poudaril Šoltes.

V stranki Verjamem si želijo glede na danosti v obliki človeškega in naravnega kapitala Slovenijo postaviti na mednarodni zemljevid kot blagovno znamko kvalitete življenja. Opozarjajo, da morajo pri tem sodelovati vsi deležniki in da so zdajšnje finančno in socialno stanje v državi daleč od tistega, ki bi si jo zaslužili.

“Najbolj tragično je, da si ne želimo ali pa se ne zavedamo, kakšne potenciale imamo,” je menil Šoltes. Glede odgovornosti je opozoril še, da tudi finančna luknja, ki je nastala v bankah, verjetno ni posledica udara iz vesolja, ampak posledica delovanja ljudi z imeni in priimki. “Tudi volivci morajo spoznati, kdo je odgovoren za nastale razmere, v katerih smo se znašli. Imamo paleto strank, ki že 20 let vodijo isto politiko in se pred vsakimi volitvami kitijo s programi, ki jih niso uspeli izvesti. Vedno se izgovarjajo, češ da so dobili le deset odstotkov, da so bili v vladi le eno leto ... In to se ponavlja in ponavlja.” je dodal Veličkov.

Program stranke predvideva zvišanje neto plač, manj prispevkov za nove zaposlitve, pravičnejše cene vrtcev, hitrejšo izdajo dovoljenj za gradnjo, ovrednotenje premoženja in pomoči, konec korupcije v zdravstvu, odgovornost javnih uslužbencev, lokalno hrano v slovenskih šolah in davčno prevetritev.

Kandidati stranke Verjamem v drugi volilni enoti so Silva Tišma (Nova Gorica, center), Gregor Veličkov (Nova Gorica, okolica), Marjan Poljšak (Ajdovščina in Ilirska Bistrica), Peter Jan (Tolmin), Darko Šifrer (Postojna), Tanja Pahor (Sežana), Maja Kranjc (Piran), Dalibor Samac (Izola) in Milena Đurič (Koper 1 in 2). NACE NOVAK


Najbolj brano