Janša: SDS ne bo šla v koalicijo s strankami brez programa in časti

Predsednik SDS Janez Janša se je prek družbenega omrežja Twitter odzval na izjavo predsednika DeSUS Karla Erjavca, da se boji, da bo po volitvah nastala velika koalicija med Janšo in Mirom Cerarjem, medtem ko Desus del tega absolutno ne bi bil.

Janez Janša Foto: STA
Janez Janša Foto: STA

LJUBLJANA > “SDS ne bo šla v koalicijo s strankami brez programa in brez časti,” je zapisal Janez Janša.

“Tega filma ne bo, KE zaman straši svoje volilce. SDS ne bo šla v koalicijo s strankami brez programa in brez časti,” se glasi Janšev zapis na Twitterju z navezavo na spletno stran Pozareport, ki povzema izjavo Karla Erjavca v pogovoru za sobotno Delo.

Erjavec je izrazil bojazen, da bo po volitvah nastala velika koalicija med Janšo in Mirom Cerarjem po vzoru nemških in avstrijskih velikih koalicij. Za Desus pa je dejal, da pod njegovim vodstvom ni možnosti, da bi sklenili koalicijo s SDS.

Stranka Mira Cerarja (SMC), novinka na tokratnih volitvah, ki ji javnomnenjske raziskave trenutno kažejo najbolje, se pred volitvami ni odločila za povezavo z nobeno drugo stranko. Glede možnih povolilnih koalicij pa je njen predsednik pred dnevi poudaril, da želijo biti povezovalni element, zato so pripravljeni na pogovore z vsemi. Dejal je tudi, da bodo sorodnost z drugimi strankami iskali v vrednotah in programskih usmeritvah, a vse v interesu države.

V SDS danes pred Twitterja sicer med drugim opozarjajo na tradicijo, ki jo ima stranka. “Instant stranke z instant 'programi', instant kandidati in instant vrednotami. Si res želimo tega,” se ob tem sprašujejo.

STA


Najbolj brano