Janković bi obudil ajdovsko Primorje

Med predvolilnim obiskom Ajdovščine je predsednik PS Zoran Jankovič danes izpostavil, da je ena osrednjih točk gospodarskega dela programa stranke tudi oživitev nekdanjega gradbenega velikana Primorja. Meni namreč, da ne bi smeli dopustiti izgube znanja in referenc, ki jih je to podjetje nekoč že imelo.

Med predvolilnim obiskom Ajdovščine je predsednik PS Zoran Jankovič danes izpostavil, da je ena osrednjih točk gospodarskega dela programa stranke tudi oživitev nekdanjega gradbenega velikana Primorja Foto: STA
Med predvolilnim obiskom Ajdovščine je predsednik PS Zoran Jankovič danes izpostavil, da je ena osrednjih točk gospodarskega dela programa stranke tudi oživitev nekdanjega gradbenega velikana Primorja Foto: STA

AJDOVŠČINA > Janković je povedal, da je po pogovoru s stečajnim vodstvom Primorja predstavil model oživitve, ki naj bi bil izvedljiv. Ponovni lastnik Primorja naj bi postala država, Primorje pa naj bi ponovno začelo z delom v roku treh mesecev, če bo OS zmagala na predčasnih volitvah, je dejal.

Ne le Primorje, v Vipavski dolini bo treba obuditi tudi ostalo gospodarstvo, pravi Janković in dodaja: "Čim bodo nova delovna mesta, se bo povečal optimizem, to pa bo povečalo potrošnjo in to pomeni povečanje prodaje. Vipavska dolina mora svoje prednosti, ki jih ima na področju sadjarstva in zelenjadarstva, izkoristiti ter dobiti prednost pri njihovih dobavah tako v naših vrtcih kot šolah."

Janković je prepričan, da ima dobre kandidate v vseh volilnih enotah, tudi v drugi na Primorskem, in da bodo to spoznali tudi volilci in "če pogledate, kdo vse stoji za tem programom, potem bomo zmagali ne glede na vse ankete. Naš program je edini možen za izhod iz krize."

V drugi volilni enoti za PS kandidirajo Slavko Destopović, Lejla Hercegovac, Tina Komel, Beti Vivoda, Dušan Može, Jožef Šlenc, Jernej Knific, Haideja Černe, Črtomir Špacapan, Milanka Nešković in Milan Jojić.

STA


Najbolj brano